Belarus'tan Türk iş adamlarına yer tahsisi

Belarus'tan Türk iş adamlarına yer tahsisi
Doğu Belarus Serbest Ekonomi Bölgesi Başkan Yardımcısı Rojkov: - “Türk işadamlarına tahsis edilmek üzere 300 hektar alan ayrıldı”

MİNSK (AA) - Belarus, sanayi bölgesi kurabilmeleri için Türk iş adamlarına 300 hektarlık alan teklif etti.

Doğu Belarus Serbest Ekonomi Bölgesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Rojkov, Türkiye-Belarus İş Konseyi üyelerinin Grodno bölgesini ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türk iş adamlarına üretim yapmaları için Grodno, Lida ve Smorgon gibi kentlerde iletişim ve ulaşım altyapısı hazır alanların teklif edildiğini belirten Rojkov, Belarus yönetimin Türk iş adamlarıyla 4 anlaşmaya imza attığını kaydetti.

Rojkov, “Türk işadamlarına tahsis edilmek üzere 300 hektar alan ayrıldı” dedi.

Türkiye-Belarus İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz de Türk iş adamlarının Belarus'un bütün bölgeleriyle işbirliğini geliştirmeye istekli olduğunu vurgulayarak, Grodno bölgesinde Türk sermayeli bazı işletmelerin artık faaliyete başladığını dile getirdi.

Belarus ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini ifade eden Gömdeniz, 2016 yılında Türkiye'nin bazı bölgelerinde "Belarus Günleri" düzenleneceğini, Belarus'ta da benzer etkinliklerin yapılmasını umut ettiklerini söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.