Belçika'da Yeni Hükümet Yabancı Savaşçıları Cezalandıracak

Belçika'da Yeni Hükümet Yabancı Savaşçıları Cezalandıracak
Hükümet programında, yapılacak yasal düzenlemelerle yabancı ülkelerde savaşanlara hapis cezası getirileceği belirtiliyor

Belçika'da yarın yemin ederek göreve başlayacak Charles Michel başkanlığındaki yeni koalisyon hükümeti, Suriye ve Irak'a savaşmaya gidenleri caydıracak önlemler alacak.

Belçika'da 25 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından 4 aya yaklaşan müzakerelerle şekillenen merkez sağ koalisyon hükümeti Suriye ve Irak'tan dönecek savaşçıları cezalandırmaya hazırlanıyor.

Federe yapılı Belçika'nın Valon bölgesinden Liberaller (MR) ve Flaman bölgesinden aşırı milliyetçi Yeni Flaman İttifakı (N-VA), Hristiyan Demokratlar (CD&V) ve Liberaller'in (Open Vld) dahil olduğu koalisyon hükümetinin  programında, yapılacak yasal düzenlemelerle yabancı ülkelerde savaşanlara ya da başka ülkelerin ordusunda askerlik yapanlara hapis cezası getirileceği ifade ediliyor.

Vatandaşlıkları yoksa ülkeye giriş yasağı getirilmesi düşünülen yabancı savaşçılar, çifte vatandaş olmaları halinde Belçika vatandaşlığından çıkarılabilecek. 

Belçika içinde ya da dışında terör suçları işlemeleri halinde mülteciler ve sığınmacıların oturumları iptal edilerek kazanılmış hakları da geri alınabilecek. 

Yeni hükümet ülke güvenliğine tehdit oluştukları konusunda  "ciddi ve haklı nedenler" mevcut olanların pasaportlarını ve diğer seyahat belgelerini iptal edebilecek. 

Belçika'dan 300'e yakın kişinin Suriye ve Irak'ta, çoğunlukla IŞİD terör örgütünün saflarında savaşa katıldığı tahmin ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.