Belediye çalışanlarından "özel" klip

Belediye çalışanlarından "özel" klip
Süleymanpaşa Belediyesi çalışanları, Engelliler Haftası dolayısıyla işaret diliyle anlattıkları "Sesim Olur musun" şarkısına klip çekti- Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat:- "Önemli olan bir farkındalık yaratmak, artık dünyada engelli, engelsiz ayrımı

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi çalışanları, Engelliler Haftası dolayısıyla sözlerini işaret diliyle ifade ettikleri şarkıya klip çekti.

Süleymanpaşa Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler birimi çalışanları, Engelliler Haftası dolayısıyla, engellilerin sorunlarına farkındalık oluşturmak amacıyla, ilçenin turistik mekanlarında ve işaret diliyle "Sesim Olur musun" adlı şarkıya klip çekti.

Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelsiz bir dünya hedeflenen bir çağda, engellilerle ilgili sorunların tartışıldığı, gündemin önüne çıkarıldığı bir haftaya başlandığını belirtti.

Engelliler Haftası dolayısıyla çalışanların böyle bir etkinlik hazırladığını aktaran Eşkinat, daha önce işaret dili eğitimi alan personelin, diğer birimlerden de faydalanarak klibi hazırladığını, klibin sonunda "Mutlu bir ailedir Süleymanpaşa" diyerek kendisinin de katkı sunmaya çalıştığını kaydetti.

Engellilerin sorunlarının azaltılması için yapılan hizmetlerden ziyade, insanlarda duyarlılık oluşturulmasının daha faydalı olacağının altını çizen Eşkinat, "Önemli olan bir farkındalık yaratmak, artık dünyada engelli, engelsiz ayrımı olmadan, hepimiz bir engelli adayı olduğumuzun bilincinde bu dünyayı yaşanabilir bir yer haline getirmek." ifadelerini kullandı.

İlçede engellileri sosyal hayatın içinden koparmadan, engelli ve engelli ailesine de içinde bulunduğu durumu hissettirmeden yaşamalarını sağlayacak bir mekanizmayı kurmaya çalıştıklarını aktaran Eşkinat, şunları kaydetti:

"Biz, Süleymanpaşa Belediyesi olarak, belediye meclisimizde şehrin imarıyla ilgili dünya çapında bir projeyi de hayata geçirme aşamasındayız. Bununla tüm Süleymanpaşa engelsiz olacak. Bildiğiniz gibi geçen sene Dünya Engelliler Vakfı'nın ödülü Süleymanpaşa Belediyesi'ne geldi. Bu bizim için büyük bir onurdu. Yeni emekleyen bir belediyenin böyle bir ödüle layık görülmesi bizi çalışmalarımızda daha da motive etti."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.