Belediye işçilerinin maaşları yüzde 120 zamlandı

Belediye işçilerinin maaşları yüzde 120 zamlandı
Kırıkkale'nin Bahşılı Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçiler, 2024 yılında alacakları maaşlarına yapılan rekor zamdan memnun kaldıklarını söyledi.

Kırıkkale'nin Bahşılı Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçiler, 2024 yılında alacakları maaşlarına yapılan rekor zamdan memnun kaldıklarını söyledi. Maaşlarının 40 bin liraya kadar çıktığını ifade eden belediye işçisi Süleyman Önger, "Biz bu kadar zam alacağımızı düşünmüyorduk . Allah razı olsun tarihi bir zam oldu. Başkanımızın Allah işini gücünü rast getirsin" dedi.

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde belediye işçilerine rekor maaş zammı gerçekleşti. Bahşılı Belediyesi, çalışan kadrolu işçilerin maaşına yüzde 120 zam yaptı. İşçiler, yapılan zamla 2024 yılında 40 bin lira maaş alacak. Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, bu yılki sözleşmede yüzde 120 oranında zam yaptıklarını söyledi.

iha-20240124aw126963-3.jpg

MAAŞ VE İKRAMİYE VERECEĞİZ

Belediyenin 2019 yılında yaklaşık 43 milyon lira kamu ve özel sektöre borcunun olduğu ve 20 milyon liraya yakınını da ödediklerini söyleyen Başkan Tekin, "İşçi arkadaşlarımızda elinden gelen destekleri bizlere verdi. Bizde kendilerine ücretlerinde artış yapıp emeklerinin karşılığını veriyoruz. Bu yılki sözleşmemizde yüzde 120 oranında zam yaptık kardeşlerimize. Ne kadar zam yapsak da biz onların haklarını veremeyiz de ödeyemeyiz de. Belediye imkanları kapsamında yüksek maaş ve ikramiye vereceğiz" ifadesini kullandı.

YÜZDE 120 ORANINDA ZAM ALDIK

Belediye işçisi Özgür Yaman, tahminlerinin üzerinde bir zam olduğunu ifade ederek, "36 ay geçici olarak görev yaptım 4 aydır da kadrolu olarak düzenli çalışmaktayım. Asgari ücretin biraz üzerinde maaş alıyorduk. İşçiler içerisinde sohbet ediyorduk "acaba ne kadar maaş alacağız" diyorduk. Tahminlerimizin üzerine çıkarak yüzde 120 oranında zam aldık ve 40 bine tekabül eden bir maaş alacağız inşallah. Belediye Başkanımız bize bu iyiliği ve imkanı verdi. Biz işçiler olarak çok mutluyuz. Recep Zafer Tekin başkanımıza gönülden teşekkürler sunuyoruz. Bize çok büyük bir iyilik yaptı. Birçok vatandaşımız gibi hayır dualarımızı alıyor" diye konuştu.

iha-20240124aw126963-5.jpg

40 BİN LİRA EMEKÇİLERİ SEVİNDİRDİ

Aylık 40 bin lira maaşın kendilerini mutlu ettiğini gayet iyi olduğunu belirten Süleyman Önger, "Maaşımız 40 bin lira oldu şu anda. Başkanımızdan Allah razı olsun, gönülden teşekkür ediyoruz. Başkanımız sağ olsun bizi mutlu etti. Beklemiyordum işin açıkçası. 30 bin lira civarında umuyordum. 10 bin lirada başkanım üzerine koydu sağ olsun 40 bin lira bizi sevindirdi. Memnun kaldık teşekkür ediyoruz kendisine" şeklinde konuştu.

BİZ BU KADAR ZAM BEKLEMİYORDUK

Bu miktarda zam ummadıklarını ifade eden belediye işçisi Hüseyin Özübek, "Biz bu kadar zam alacağımızı düşünmüyorduk. Allah razı olsun tarihi bir zam oldu. Başkanımızın Allah işini gücünü rast getirsin. Sonuna kadar beraberiz. Bizde sonuna kadar personel olarak ailemizle, eşimizle, dostumuzla başkanımızın her türlü yanındayız" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.