Benzine zam LPG’ye indirim!

Benzine zam LPG’ye indirim!
Dolar kurundaki artış maalesef akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Kurdaki ani yükseliş sonrası zam geldi.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

4 Temmuz Salı günü itibarıyla akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam geldi. Benzine 2 lira 11 kuruş zam geldi.

Pompaya yansıyan zamla birlikte benzinin litresi İstanbul'da 26 lira 19 kuruş, Ankara'da 26 lira 64 kuruş ve Konya'da ise 26 lira 86 kuruştan satılıyor.

LPG’DE İNDİRİM BEKLENTİSİ

Kurban Bayramı arifesinde kurlardaki yükseliş ile LPG (otogaz) fiyatları için 66 kuruşluk zam tabelalara yansıtılmıştı. Ancak sektör temsilcilerinin aktardığı bilgiye göre kesin olmamakla birlikte ürün fiyatlarındaki gerileme nedeniyle otogaz fiyatlarında Salı gece yarısından itibaren 55-70 kuruş arası indirim bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.