Bereketli bir yaz geçirelim

Bereketli bir yaz geçirelim
Yeme-içme ve düğün sektörünün yeniden açılmasından memnun olan Konya esnafı, bereketli bir yaz geçirerek yaralarının sarılmasını umut ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kabine Toplantısı’nın ardından açıkladığı kademeli normalleşme takvimi ile birlikte yeme-içme ve düğün sektörü yeniden açıldı Konya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında uygulanan tedbirlerin esnetilmesi ve kademeli normalleşme sürecinin başlamasının etkileri görülmeye başlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Haziran ayı normalleşme tedbirleri" genelgesinin ardından yeniden hizmet vermeye başlayacak kafe, restoran, pastane gibi işletmeler hazırlıklarına başladı. Saat 07.00'den itibaren açılan işletmelerin müşteri ağırlamaya başladığı görüldü. İş yeri sahipleri ve müşteriler, düşen vaka sayılarıyla birlikte tedbirlerin esnetilmesinden duydukları memnuniyeti belirtti.

KARABACAK’TAN BEREKETLİ BİR YAZ DİLEĞİ

Bu açılma ile birlikte bereketli bir yaz olmasını umut ettiklerini dile getiren Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, daha önceki açıklamalarında da 1 Haziran’dan itibaren tüm sektörlerin açılması gerektiğine vurgu yaptıklarını ve bunun gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Karabacak, “Yaklaşık 10 gündür Ankara’da yoğun bir mesai harcıyoruz. İlgili bakanlıklarımızla, genel müdürlüklerle yaptığımız görüşmeler sonucunda çabalarımızın olumlu karşılık bulduğunu görmüş olduk. Esnafımızın beklediği bir açılma süreci gerçekleşmiş oldu. Vaka sayılarının da düşüyor olması bizi daha da umutlandırdı. İnşallah bundan sonra da esnaf camiası olarak bir kapanmanın parçası olmayız. Bu bağlamda da biz aşıdan ürken ve tedirgin olan tüm vatandaşlarımızı aşılanmaya davet ediyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR İLK GÜNDEN TERCİH ETTİLER

Esnaf ve sanatkârların da şu an itibariyle mutlu olduklarını ifade eden Karabacak, “Kepenkleri açmış olmamız bile zaten bizim için çok önemli. Yeniden bismillah dediğimiz bu aydan itibaren rabbim tüm esnaflarımıza bereketli işler nasip eylesin. Ülkemizde, dünyada bu illetten bir an önce temizlensin inşallah. Görüldüğü üzere de zaten bitme noktasına kadar da geldi. Aşı ile birlikte de daha farklı noktalara da geleceğimize olan inancımız tam. Şu an yeme-içme sektörlerimiz masada servise geçti. Görüyoruz ki vatandaşımız da fazlasıyla bunalmışlar. Yoğunluklu olarak tercih ediyorlar” diye konuştu.

EYLÜL AYINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Halen kapalı olan sektörlere de vurgu yapan Karabacak şunları söyledi. “Yeme-içme sektörlerimizle birlikte kapalı olan sektörlerimiz de yavaş yavaş faaliyete geçer umarım. Eğitim sektöründeki arkadaşlarımız sıkıntı çekmeye devam ediyorlar. Bu sezon bitti ama eylül ayı ile birlikte tam kapasite ile açılma olursa okul servis araçlarımız, kantincilerimiz, okul formaları satan esnafımız ve kırtasiyecilerimizde de bir rahatlama olacaktır. Bu bağlamda biz eylül ayında okulların açılmasını da dört gözle bekliyoruz. Vatandaşlarımızın düğünleri yapmamış veya ertelemiş olmaları düğün sektöründen istifade eden fotoğrafçı ve kuaför arkadaşlarımızı da olumlu yönde etkileyecektir. Biz özellikle yaz ayını esnaf ve sanatkârlarımız olarak düğün salonu işletmecilerimiz olarak onların tedarikçisi esnaflarımız olarak daha farklı bereketli bir yaz sezonunu geçirmeyi diliyoruz.”

TEKRAR BAŞA DÖNMEK İSTEMEYİZ

Esnaflara haziran ayı ile ilgili uyarılarda da bulanan Başkan Karabacak, “Bu süre içerisinde herkes takdir eder ki esnaflarımız ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiler. Her türlü ekonomik olumsuzluğa rağmen sağlığı ön planda tutup sabrettiler. Her ne kadar ekonomik olarak yıpransak da yine de bizler devletimizin almış olduğu bu kararlara uyduk. Bu normalleşme ile birlikte de yine esnafımızın üzerine düşen görevler var. Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu ilgili meslek dallarındaki rehberlerde belirtilmiş kurallara uymalı ve gelen müşterilerimizi de bu anlamda uymaya davet etmeliyiz. Çünkü bu süreçten en çok yara alan bizlerdik. Tekrar başa dönmek istemeyiz. Biz kurallarımızı da riayet ederek gereğini yapacağız. Esnaflarımızdan özellikle bu anlamda istirham ediyorum. Bir daha kapanmamak üzere tüm kurallara uyarak bu defteri kapamayı düşünüyoruz. Bereketli bir yaz ve bu yazın sonrasında da bereketli yıllar olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.