Beşiktaş, Gomez ile kazanmaya devam ediyor

Beşiktaş, Gomez ile kazanmaya devam ediyor
- Siyah-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'de Alman golcünün fileleri havalandırdığı 16 maçın 15'ini kazanırken, sadece birinde berabere kaldı- Beşiktaş'ın son 19 yıldaki en golcü futbolcusu olan Gomez, bu sezon 14 farklı takıma gol atmayı başardı


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Medicana Sivasspor'u 2-1 yenen lider Beşiktaş'ta Alman futbolcu Mario Gomez, takımının skor yükünü sırtlama devam ediyor.

Siyah-beyazlı ekibin son yıllardaki en golcü futbolcusu olan Alman santrfor, Medicana Sivasspor maçında bir kez fileleri havalandırdı ve Süper Lig'deki gol sayısını 22'ye çıkardı.

Gol krallığı yarışında zirvede yer alan Gomez'in bu sezon gol attığı maçlarda Beşiktaş, hanesine 46 puan yazdırdı.

Alman futbolcunun gol attığı 16 karşılaşmanın 15'ini kazanan siyah-beyazlı takım, sadece bir mücadelede berabere kaldı.


- Beşiktaş'ın son 19 yıldaki en golcüsü


Mario Gomez, Süper Lig'de Beşiktaş'ın son 19 yıldaki en golcü futbolcusu oldu.

Siyah-beyazlı takımda Oktay Derelioğlu'nun 1996-1997 sezonunda attığı gol sayısına (22) ulaşan Alman futbolcu, 1999-2000 sezonunda Ahmet Dursun ile 2001-2002 sezonunda İlhan Mansız'ın yirmi birer gollük performanslarını geride bıraktı.

Beşiktaş'ta ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını elinde bulunduran Gomez, rekoru 22 gole çıkardı. Daha önce rekor, 18 golle Demba Ba ve Pascal Nouma'da bulunuyordu.


- 14 takıma gol attı


Mario Gomez, Süper Lig'de geride kalan 29 haftada 14 takıma gol atmayı başardı.

Alman futbolcu, ligde Eskişehirspor'a 4, Fenerbahçe, Bursaspor, Medipol Başakşehir, Gaziantepspor ve Medicana Sivasspor'a ikişer, Galatasaray, Antalyaspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Osmanlıspor, Torku Konyaspor, Trabzonspor ve Gençlerbirliği'ne de birer gol attı.

Gomez, bu sezon Çaykur Rizespor, Mersin İdmanyurdu ve Akhisar Belediyespor karşısında gol sevinci yaşayamadı.

Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu ile oynanan ikişer maçı da boş geçen Gomez'in, takımının 30. haftada Akhisar Belediyespor ile oynayacağı maçta fileleri havalandırması durumunda gol attığı takım sayısı 15'e yükselecek.


- Son gol kralı Fernandao'yu yakaladı


Mario Gomez, Süper Lig'de geride kalan sezon Bursaspor formasıyla gol kralı olan Fenerbahçeli futbolcu Jose Fernandao'yu şimdiden yakaladı.

Fernandao, geçen sezon Bursaspor ile çıktığı 32 maçta attığı 22 golle krallık unvanının sahibi olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.