Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman:
"(Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi) Kimsenin keyfine göre ertelenen bir şey değil, terörden dolayı ertelenen bir şey" - "Böyle bir ertelemenin somut şeylere dayandığını düşünüyorum. Yoksa devlet böyle bir erteleme istemez"

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan derbi maçın yaşanan terör olaylarından dolayı ertelendiğini söyledi.

Orman, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından basın mensuplarının derbinin ertelenmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'ya, derbi maçının Galatasaray-Beşiktaş karşılaşmasının ardından oynanacağına ilişkin ifadeler kullandığı yönünde görüntülerin olduğunun vurgulanması üzerine Fikret Orman, "Kimsenin keyfine göre ertelenen bir şey değil, terör olaylarından dolayı ertelenen bir şey." dedi.

Türkiye'de futbolu yöneten kurumun Türkiye Futbol Federasyonu olduğuna dikkati çeken Orman, şunları kaydetti:

"Sayın Aziz Yıldırım geçen günkü bir konuşmasında söz verdiklerinden bahsediyor. Biz tek sözümüzü futbolcularımızdan ve teknik direktörümüzden alıyoruz, şampiyonlukla alakalı kimseden böyle bir söz beklentimiz de istediğimiz de yok. Böyle bir konuşmanın aralarında geçip geçmediğini bilmiyorum. Böyle bir uzlaşma üzerine ertelemenin olmadığını düşünüyorum. Kimsenin keyfine göre ertelenen bir şey değil, terörden dolayı ertelenen bir şey. İki defa maçımız ertelendi, ertelenen maçlarla ilgili federasyon karar verdi." diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın, bir terör olayı olmadan lig maçını oynadığını vurgulayan Orman, "İçişleri Bakanlığı tarafından bu ertelemenin yapıldığı ifade ediliyor. Böyle bir ertelemenin somut şeylere dayandığını düşünüyorum. Yoksa devlet böyle bir erteleme istemez. Onun için de daha evvelden söylenip söylenmediği veya bunun arkasındaki spekülasyonlara çok bir şey demek istemiyorum, inanmak da istemiyorum. 3 gün evvel açıklanmış, şöyle yapılmış filan... Bunlar esasında inanmak istemediğim şeyler." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.