Beşiktaş kupada turu zora soktu

Beşiktaş kupada turu zora soktu
Siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmada sahasında Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu- Beşiktaş'ın karşılaşmadaki tek golünü Cenk Tosun atarken, konuk ekibin sayıları ise Bajic ve Vo


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında, ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı karşılaşmada sahasında Torku Konyaspor'a 2-1 yenildi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş, 31. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle 1-0 öne geçerken, ilk yarı sonunda da soyunma odasına aynı skorla önde gitti.

Siyah-beyazlı ekip, müsabakanın 64. dakikasında Marcelo'nun kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kalırken, Torku Konyaspor kırmızı kart pozisyonu sırasında kazandığı serbest vuruşu Bajic'le gole çevirdi ve skora denge geldi.

Maçın 79. dakikasındaki duran top organizasyonu sonrası Volkan Fındıklı'yla bir gol daha bulan Torku Konyaspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş, aldığı bu sonuçla yarı final şansını zora sokarken, bu karşılaşmanın rövanşı mart ayının ilk haftasında oynanacak.



- Marcelo kırmızı kart gördü



Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcelo Guedes, karşılaşmanın ikinci yarısında kırmızı kart gördü.

Marcelo, müsabakanın 64. dakikasında Dimitar Rangelov'a yaptığı müdahalenin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Beşiktaş kalan dakikalarda 10 kişiyle mücadele etti.

Brezilyalı futbolcunun oyun dışına gönderilmesinin ardından taktik anlayışta değişikliğe giden teknik direktör Şenol Güneş, defansta Alexis Delgado'nun yanına Necip Uysal'ı çekti.

Torku Konyaspor karşısında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Marcelo, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir'le oynanacak maçta görev yapamayacak.

Ersan Adem Gülüm'ün Çin'e transfer olması, Luiz Rhodolfo'nun da sakatlanmasının ardından Marcelo'nun da kırmızı kartla cezalı duruma düşmesiyle, teknik direktör Şenol Güneş'in, Medipol Başakşehir karşısındaki defans tercihi şimdiden merak konusu oldu.



- Boyko ilk maçında 2 gol yedi



Beşiktaş'ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, siyah-beyazlı formayla ilk maçında 2 gol yedi.

Torku Konyaspor karşısında ilk yarıda kendisine görev düşmeyen tecrübeli kaleci, konuk ekibin 65. dakikada kazandığı köşe vuruşunda kapattığı köşeden golü yedi.

Boyko, Torku Konyaspor'un 78. dakikadaki atağında üst üste iki pozisyonda gole izin vermezken, bu pozisyon sonrası kullanılan köşe vuruşu sonrası gelen golde boşa çıkarak hata yaptı.



- Cenk Tosun gollerine devam ediyor



Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, Türkiye Kupası'ndaki gollerine kaldığı yerden devam etti.

Torku Konyaspor karşısında takımını öne geçiren isim olan, ancak alınan yenilgiyi engelleyemeyen 24 yaşındaki futbolcu, bu sezon kupadaki gol sayısını 7'ye yükseltti.

Süper Lig'de 5 golü bulunan siyah-beyazlı oyuncu ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 gol kaydetmişti.



- İki kulüp başkanı yan yana izledi



Karşılaşmayı, iki kulübün başkanı protokol tribününde yan yana takip etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, karşılaşmayı protokol tribününde yan yana izledi.

Bu arada mücadeleyi tribünden takip eden ve Fikret Orman'ın yanında oturan bir diğer isim olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, müsabaka sırasında Orman'la samimi sohbeti dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.