Beşiktaş, Manisa'da 2 puan bıraktı

Beşiktaş, Manisa'da 2 puan bıraktı
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında avantajlı konumda bulunan Beşiktaş, ligin ilk devresine İstanbul'da 2-0 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı- Siyah-beyazlı ekip, Mario Gomez'in gol attığı bir maçta ikinci kez


MANİSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalan lider Beşiktaş, şampiyonluk yarışında önemli iki puandan oldu.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda konuk olduğu Akhisar Belediyespor karşısında 2 kez öne geçmesine rağmen son dakikalara 3-2 geride giren Beşiktaş, Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı golle sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Son puan kaybını 2 hafta önce deplasmanda Kasımpaşa karşısında 2-1'lik sonuçla alan Beşiktaş, ligde 10 maç sonra sahadan beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, en son Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalmıştı.

Haftayı 70 puanla lider kapatan Beşiktaş, yarın Trabzonspor'a konuk olacak ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer aldı.

Bu arada siyah-beyazlı takım, Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynadığı 4. maçtan da galip gelemedi. Beşiktaş, Ege temsilcisiyle deplasmanda oynadığı maçlardan 3 beraberlik ve bir mağlubiyetle ayrıldı.


- 71. dakikada 2 değişiklik


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın 71. dakikasında skorun 2-2 olduğu anda iki değişiklik birden yaptı.

Müsabakaya sağ bekte başlayan Serdar Kurtuluş'un yerine Cenk Tosun'u alan Güneş, Quaresma'nın yerine de Gökhan Töre'yi sahaya sürdü. Bu dakikada sonra Olcay Şahan, Serdar Kurtuluş'un yerinde görev yapmaya başladı.

Cezalı Beck'in yokluğunda müsabakaya ilk 11'de başlayan Serdar Kurtuluş, takımının yediği 3. golün ardından yedek kulübesinde gözyaşlarına hakim olamadı.

Beşiktaş'ın 3-2 yenik olduğu sırada yerini Kerim Frei'a bırakan Delgado'yu tribünler ıslıkla protesto etti.

Siyah-beyazlı taraftarlar maçın ardından futbolculara tezahüratlarla destek verdi.


- Mario Gomez'in 23. golü


Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan Mario Gomez, ligdeki 23. golüne imza attı. Golcü futbolcu attığı 23 golün 9'unu karşılaşmaların ilk yarılarında atarken, ikinci 45 dakikalık bölümlerde 14 gol kaydetti.

Akhisar Belediyespor karşısında bulduğu golle Süper Lig'den 15 takımın ağlarını havalandırma başarısı gösteren Alman oyuncu, sadece Çaykur Rizespor ve Mersin İdmanyurdu'na gol atamadı.

Beşiktaş, Gomez'in gol attığı 17 maçın 15'ini kazanırken, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor ile berabere kaldı.

Attığı gollerin 17'sini ayakla, 5'ini kafa vuruşuyla kaydeden Gomez, 1 golü de penaltıdan kaydetti.

Mario Gomez'in attığı gollerin dağılımı şöyle:

Dakika Gol
1-15 3
16-30 2
31-45 4
46-60 5
61-75 7
76-90 2
Toplam 23


- Olcay Şahan'dan 5. gol


Bu sezon ilk devredeki Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor ve Antalyaspor maçlarının ardından son olarak 15 Mart'taki Trabzonspor müsabakasında 1 gol atan Olcay Şahan, bu sezon 5. golüne imza attı.

Olcay Şahan, bu sezon tüm gollerini deplasman maçlarında attı.


- Cenk Tosun'dan beraberlik golü


Oyuna sonradan girdiği maçlarda attığı gollerle takımına katkı veren Cenk Tosun, Akhisar Belediyespor maçında da golünü attı.

Serdar Kurtuluş'un yerine oyuna dahil olan Cenk Tosun, bu sezon 7. golünü kaydetti.

Cenk Tosun daha önce sonradan girdiği Antalyaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında birer gol atmıştı.


- Akhisar Belediyespor 5 maçtır evinde kazanamıyor


Beşiktaş'la 3-3 berabere kalan Akhisar Belediyespor, iç sahada oynadığı son 5 maçta galip gelemedi.

Ege temsilcisi, bu müsabakalarda 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Akhisar Belediyespor'un son 9 maçta sadece 1 galibiyeti bulunuyor.

- Rodallega'dan 3 gol


Akhisar Belediyespor'un Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunan Hugo Rodallega, Beşiktaş karşısında bulduğu 3 golle bu sezon 19. golüne ulaştı.

İlk yarının son dakikasında kazanılan penaltı vuruşunda Tolga Zengin'in kurtardığı topu iyi takip eden golcü oyuncu, fileleri havalandırmayı başardı. Rodallega, ikinci devrede de iki gol daha buldu.

Gol krallığı yarışında 23 gollü Gomez'i takibini sürdüren Rodallega, 19 golü bulunan Eto'o'yu yakaladı. Rodallega, bu sezon Eskişehirspor, Kayserispor ve Bursaspor maçlarında da ikişer gol kaydetmişti.

- Ligdeki 6. hat-trick


Rodallega, Süper Lig'de bu sezon hat-trick yapan 6. oyuncu oldu.

Ligde daha önce Beşiktaş'tan Cenk Tosun, Çaykur Rizespor'dan Deniz Kadah, Eskişehirspor'dan Gekas, Osmanlıspor'dan Ndiaye ve Bursaspor'dan Necid bir maçta üçer gol atma başarısı göstermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.