Beşiktaş Sompo Japan'da hedef play-off

Beşiktaş Sompo Japan'da hedef play-off
Siyah-beyazlı ekibin kaptanı Muratcan Güler:"Bu ay seri galibiyetler alıp, ligde üst sıralara çıkmayı ve play-off'u garantilemeyi istiyoruz"- "İstediğim kadar süre alamıyorum. Her daim bana ihtiyaç olmuyor demek ki ben de sahada değilim"


İSTANBUL (AA) - KEMAL ÇOLAK - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Sompo Japan'ın takım kaptanı Muratcan Güler, bu ay içinde yapacakları karşılaşmalarda seri galibiyetler alıp, ligde üst sıralara çıkmayı ve play-off'u garantilemeyi istediklerini söyledi.

Muratcan Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde geride kalan hafta oynadıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakasında istemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "Rakibimiz sonuçta lig sonuncusu olarak görülebilir ama onların demek ki galibiyete bizden daha çok ihtiyaçları varmış" dedi.

Lacivert-turunculu ekibin kendilerinden daha iyi mücadele ettiğini vurgulayan 36 yaşındaki oyuncu, "Rakibimizin sertliğine cevap veremedik. Mücadele etmemiz gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Muratcan Güler, ligde yarın Trabzonspor Medical Park'la karşılaşacaklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu maçı kazanarak sezonun ikinci devresinde yakaladığımız ritmi geri almak istiyoruz. Trabzonspor Medical Park'tan sonra da Anadolu Efes'le oynayacağız. Mart ayında seri galibiyetler alıp, ligde üst sıralara çıkmayı ve play-off'u garantilemeyi istiyoruz. Uzun bir süre sonra geçen sezon play-off'lara kalamadık. Bunun iki sene üst üste tekrar etmemesi gerekiyor. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız."


- "İlk 4 çok uzak gözüküyor"


Muratcan Güler, sezon başında belirledikleri hedeflerden çok geride olduklarını ifade etti.

Beşiktaş Sompo Japan'ın hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu aktaran siyah-beyazlı basketbolcu, "Bunu başarabilmek için de normal sezonu ilk 4 içinde bitirip, play-off'ta iyi bir yer edinmek istiyorduk. Maalesef şu an hedeflerimizin çok gerisindeyiz ve ilk 4 çok uzak gözüküyor. Umarım play-off'a kalırız. Kaldıktan sonra da asıl gücümüzü play-off'larda gösteririz diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Muratcan Güler, ligde her takımın birbirini yenebilecek güce sahip olduğunu anlatarak, "Ligde yabancı kuralının değişmesiyle beraber 'takımların kaliteleri arttı' diyemeyeceğim ama oynanan basketbol daha hızlandı. Tecrübeli takımların biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Maalesef biz bunu sahaya yansıtamadık. Umarım kalan 11 maçımızda bunu sahaya yansıtırız ve daha çok galip geliriz" ifadelerini kullandı.


- "İstediğim kadar süre alamıyorum"


Muratcan Güler, sezonun geride kalan bölümünde takımda istediği kadar süre alamadığını belirtti.

Süre bulduğu anlarda takımının galip gelmesi için elinden geleni yaptığını dile getiren tecrübeli basketbolcu, şöyle konuştu:

"İstediğim kadar süre alamıyorum ama yaşımın da verdiği olgunlukla sahaya girdiğim andan itibaren takımımın kazanması için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Süre aldığım maçlarda da bunu sergilediğime inanıyorum. Her daim bana ihtiyaç olmuyor demek ki ben de sahada değilim. Umarım daha çok süre alırım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.