Beşiktaş'ta savunma alarm veriyor

Beşiktaş'ta savunma alarm veriyor
- Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yarışında önemli 2 puan kaybeden siyah-beyazlı takımın savunmadaki formsuzluğu dikkati çekiyor- Son 4 maçında kalesinde 8 gol gören Beşiktaş'ta özellikle stoper


İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 önemli puandan olan lider Beşiktaş'ta savunma adeta alarm veriyor.

Süper Lig'de şampiyon olarak 6 sezon aradan sonra kupayı müzesine götürmek isteyen siyah-beyazlı ekip, ligin geride kalan bölümünde hücumda sergilediği başarılı performansı savunmada ortaya koyamadı.

Ligde attığı 66 golle sezonun en golcü takımı olan Beşiktaş, kalesinde ise rakiplerinin 32 golüne engel olamadı.

Beşiktaş'ta savunma hattında görev yapan Andreas Beck, Marcelo Guedes, Alexis Delgado ve İsmail Köybaşı ile kaleci Tolga Zengin'in düşük performansı, kalan maçlar için siyah-beyazlı camiayı endişelendiriyor.


- Son 4 maçta 8 gol yedi


Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 8 gol yedi.

Ligin 27. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, daha sonra sahasında Bursaspor'u 3-2 yendi. Geçen hafta Medicana Sivasspor'u 2-1'lik skorla geçen Beşiktaş, son maçında da dün Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı.

Siyah-beyazlı takım, 8 gol yediği bu 4 karşılaşmada 2 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet aldı.


- 11 maçta gol yemedi


Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 30 maçın 11'inde kalesini gole kapattı.

Siyah-beyazlı ekip, ligde galip gelemediği iki takım olan Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor maçlarında kalesinde 10 gol gördü.

Sezonun ilk yarısında 3-3 berabere kaldığı Kasımpaşa'ya ikinci devrede 2-1 yenilen Beşiktaş, sahasında 2-0 mağlup olduğu Akhisar Belediyespor ile deplasmanda yaptığı müsabakadan da 3-3 beraberlikle ayrıldı.


- Son 3 sezonun en kötüsü


Beşiktaş, savunmada son üç sezonun en kötü performansını ortaya koydu.

Geçen sezon 30. hafta sonunda kalesinde 27 gol gören siyah-beyazlı ekip, 2013-2014 sezonunda ise aynı sürede 28 gol yemişti.


- Kayserispor'dan fazla gol yedi


Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında karşılaşacağı Kayserispor'dan fazla gol yedi.

Ligde zirvede yer alan siyah-beyazlılar, ilk 30 haftada rakiplerinin 32 golüne engel olamazken, Kayserispor aynı bölümde kalesinde 29 gol gördü.

Beşiktaş'ın şampiyonluk için yarıştığı ve bu akşam Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe ise 29 maçta 22 kez topu ağlarından çıkardı.


- Delgado bekleneni veremedi


Beşiktaş'ın devre arasında Marcelo Guedes ile birlikte renklerine kattığı İspanyol futbolcu Alexis Delgado, şu ana kadar beklentilerin altında bir mücadele sergiledi.

Ersan Adem Gülüm'ün Çin'e transfer olması ve Luiz Rhodolfo'nun sakatlığı sebebiyle sezonu kapatmasıyla stoperde Marcelo ile görev yapan İspanyol futbolcu, siyah-beyazlı takımla şu ana kadar 9 lig maçına çıktı. Bu maçlarda vasatı aşamayan Delgado'nun, Akhisar Belediyespor ile oynanan maçtaki kötü performansı tepki çekti.

Akhisar Belediyespor maçında bir penaltı yaptıran ve rakibin üçüncü golünde kaleci Tolga Zengin ile anlaşmazlık yaşayıp hata yapan Delgado, siyah-beyazlı taraftarların protestosuyla karşı karşıya kaldı.

Siyah-beyazlıların devre arası transferlerinden Marcelo Guedes de uyum sorunu yaşarken, savunmanın sağında görev alan Beck ile solda forma giyen İsmail Köybaşı'nın son haftalardaki formsuzluğu dikkati çekiyor.

Beşiktaş'ın, Kasımpaşa'ya 2-1 yenildiği maçta lacivert-beyazlılar ilk golü Beck'in hatası sonucunda bulurken, 3-3 biten Akhisar Belediyespor maçında ise ev sahibi takım üçüncü golü, İsmail Köybaşı'nın attığı zayıf geri pas sonucunda buldu.


- Tolga Zengin'in hataları


Beşiktaş'ta genel olarak iyi bir performans sergileyen kaleci Tolga Zengin, kritik dönemlerde yaptığı hatalarla takımını zor durumda bırakıyor.

Siyah-beyazlı takımın, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Sporting Lizbon ekibine 3-1 yenilerek organizasyondan elendiği maçta yediği goller nedeniyle ağır bir şekilde eleştirilen Tolga Zengin, dün oynanan Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise yine hatalarıyla ön plana çıktı.

Maçta Akhisar Belediyespor'un kaydettiği üçüncü gol öncesinde, atılan geri pasta topu ıskalayan tecrübeli kaleci, karşılaşmanın son bölümünde ise büyük bir hataya daha imza attı. Rakip takım hücumunda kalesini terk eden Tolga Zengin, uzaklaştırmak istediği topu Akhisar Belediyesporlu futbolcu Soner Aydoğdu'nun olduğu tarafa attı. Soner'in, orta sahadan boş kaleye gönderdiği top ise üst direkten döndü.

Tolga Zengin, maçtaki kötü performansıyla sosyal medya başta olmak üzere siyah-beyazlı taraftarların eleştirilerinin hedefi oldu.


- Boyko da çare olamadı


Beşiktaş'ın devre arasında Tolga Zengin'in alternatif olarak renklerine bağladığı Denys Boyko ise hayal kırıklığı oluşturdu.

Ukraynalı kaleci, siyah-beyazlı formayı giydiği 4 maçın 3'ünde kalesini gole kapatamadı.

Beşiktaş, Boyko'nun forma giydiği Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur maçlarında Torku Konyaspor'a 2-1 ve 1-0'lık skorlarla mağlup olarak elendi.

Siyah-beyazlı takım, Boyko ile çıktığı Süper Lig maçlarında ise Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti, Kasımpaşa'ya 2-1'lik skorla yenildi.

Teknik direktör Şenol Güneş, bekleneni veremeyen Ukraynalı kaleciyi son maçların 18 kişilik kadrolarına bile dahil etmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.