Beyaz Karanfil yanlış gün kurbanı oldu

Beyaz Karanfil yanlış gün kurbanı oldu
Yapımını Fark Film’in, proje danışmanlığını Bahadır Özdener’in, senaryosunu Cüneyt Aysan, Volkan Sümbül, Ozan Ayaz, Uygar Cengiz’in kaleme aldığı, Baran Özçaylan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Beyaz Karanfil dizisi sonunda cuma akşamı izleyiciyle buluştu.
Yapımını Fark Film’in, proje danışmanlığını Bahadır Özdener’in, senaryosunu Cüneyt Aysan, Volkan Sümbül, Ozan Ayaz, Uygar Cengiz’in kaleme aldığı, Baran Özçaylan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Beyaz Karanfil dizisi sonunda cuma akşamı izleyiciyle buluştu. Kenan Çoban, Oya Unustası, Hakan Boyav, Çağlar Ertuğrul, Fatih Dönmez, Veda Yurtsever İpek, Ferda İsil ve Ali Sürmeli’nin başrolleri paylaştığı dizi şahane bir takip sahnesiyle ve sualtı çekimleriyle başladı. Bu sezon başlayan diziler arasındaki en iyi başlangıç olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Birinci bölüm ünlü işadamı ve uyuşturucu baronu olan Burhan Korkmaz’ın yanında bahçıvanlık yapan akrabası Zülfü Korkmaz’ın düştüğü büyük ihanet oyununu konu aldı. Tabii ki, Zülfü’nün, Burhan’ın ve onu yakalamaya yeminli komiser Salih’in hayatlarına hâkim olduk. Benim gibi erkek dizilerinden çok hoşlanmayan biri için zordu ama 65 dakika hiç dikkatim dağılmadan izleyebildim. Sonrasında kendimi zorladım. Öncelikle daha önce Zeynep Günay Tan’la çalıştığını bildiğim yönetmen Baran Özçaylan’a kocaman alkış. Çünkü kurduğu atmosfer ve teknik rejisi çok başarılıydı. Özellikle takip sahnesine diyecek sözüm yok. 
 
Tüm Kişiler’de 16’ncı oldu
 
Ancak oyuncu rejisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ali Sürmeli, Hakan Boyav, Ferda İsil, Veda Yurtsever İpek gibi tecrübeli oyuncuların bile performansları eksik hatta yer yer inandırıcı değildi. Oyuncular tecrübeleriyle durumu kurtardılar. Yönetmenin oyunlara daha fazla eğilmesi gerekiyor. Kenan Çoban’ı yıllarca Kurtlar Vadisi’nin Abdülhey’i olarak izledikten sonra Zülfü’de kabul etmekte zorlanmadım. Ama dublajlı sesi yabancılaşma etkisi yarattı. Hikâye ilk bölümde derdini anlattı ve gelecek bölümlerde yanacak intikam ateşinin sinyalini verdi. Dizinin en büyük alkışı hak eden tarafından biri de müziklerdi. Atakan Ilgazdağ’ın duygusuna sağlık. Sonuç olarak; Beyaz Karanfil Tüm Kişiler’de 3.04 reytingle 16’ncı, AB’de 2.05’le 22’nci, ABC1’de 2.79’la 15’inci oldu. Yükselme şansı var mı? Cuma kadın gecesidir. O nedenle bu tarz bir erkek dizinin cumada yüksek reyting alma şansı çok zor. atv’nin yanlış gün seçtiğini düşünüyorum. Belki reytingleri ilerleyen haftalarda yükselir ama Karagül’ü yerinden etmesi imkânsız. O nedenle dizinin daha doğru bir günde yayınlanması yani erkek seyircinin ekrana hâkim olduğu günde yayınlaması ömrünü uzatır. 
Oya Doğan/Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.