Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest:
“ABD, DAEŞ'in yaptığı soykırıma dair yapılacak araştırmayı bağımsız bir çaba ile destekleyecektir”

WASHIGTON (AA) – Beyaz Saray Basın Sözcüsü John Earnest, ABD’nin bağımsız bir çabayla Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) DAEŞ’in yaptığı soykırım hakkındaki araştırmasına destek vereceğini söyledi.

Earnest, günlük basın toplantısında DAEŞ’in Suriye ve Irak’ta işlediği savaş suçlarının soruşturmasına ilişkin konuştu.

Sözcü Earnest, ABD’nin yapılacak bir soruşturmaya destek vermek için hazır olduğunu belirterek, “ABD soykırıma dair yapılacak araştırmayı bağımsız bir çaba ile destekleyecektir. Zaten biriktirilmiş kanıtlar var ve biz bu kanıtların korunması ve bu vahşete dair daha fazla kanıtın bulunması için araştırmaya destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Araştırmayı kimin yapacağı konusunda yöneltilen bir soru üzerine ise Earnest şunları kaydetti:

“ICC, sıklıkla bu tür olaylara bakan bir organizasyon olarak, bu durumla ilgilenecektir. Bakan John Kerry’nin de söylediği gibi ABD de bu çabaya sözlü ve somut destek verecektir.”

Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta “soykırım” yaptığı sonucuna vardığını bildirmesi üzerine de değerlendirme yapan Earnest, bu açıklamayı, “çok önemli” bulduğunu belirterek, “Bu değerlendirme durumun ağırlığını göstermektedir” ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.