"Beyazıt Ramazan Sohbetleri"

"Beyazıt Ramazan Sohbetleri"
Gazeteci, senarist ve yazar İpekçi: - "Son romanımın asli temalarından biri de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz. Romanımda, 15 Temmuz'u hazırlayan sapkın din anlayışını irdeledim"- "Şehitlerin mirasını anlamak ve anlatmak

İSTANBUL (AA) - Gazeteci, senarist ve yazar Leyla İpekçi, son romanında Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'u hazırlayan din anlayışını irdelediğini belirtti.

İpekçi, Türkiye Diyanet Vakfınca 36. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"ne katıldı.

Kendisini "tevhid romancısı" olarak tanımlayan İpekçi, kitap yazmaya 20 yıl önce başladığını anlattı. İpekçi, "O zamanlar kitapları yayınlatmak çok zordu, şimdi ise yayınevleri kitabını yayınlayacak yazar arıyor. Kültür ve sanatımızı oluştururken maneviyatımızı da katmamız gerekiyor. Geleneğimizin aşk ve irfanına dönmeliyiz." dedi.

Romanlarında aşkı ele aldığını ancak bunun beşeri aşk olmadığını dile getiren İpekçi, romanlarında Anadolu'da mayalanan aşk ve irfan dilini aradığını söyledi.

İpekçi, yeni bir dil kurarak insana yaklaşmaya çalıştığını ifade ederek, "Bugünün romanına baktığımızda içimizi gösteren bir ayna olsun istiyorum." diye konuştu.

Son romanının asli temalarından birinin de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz olduğunu aktaran İpekçi, şunları kaydetti:

"Gerçeğin peşinde, kurgudan uzak bir insanı nasıl daha iyi işitirim, onun peşindeyim. 15 Temmuz'da Anadolu irfanının ortaya çıktığını düşünüyorum. Şehitlerimizi anlayabilmemiz için onların gerçeğine yaklaşmamız gerekiyor. Ben de bunu kocası şehit düşmüş bir kadın üzerinden anlatmaya çalıştım. 15 Temmuz'u hazırlayan sapkın din anlayışını romanımda irdeledim. Şehitlerin mirasını anlamak ve anlatmak için herkes elinden geleni yapmalı."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.