Beyin takımına bomba

Beyin takımına bomba
Irak'ta üst rütbeli IŞİD komutanlarının da katıldığı toplantıyı hedef alan ABD, 50 militanı öldürdü. Terör örgütünün lideri Bağdadi'nin de yaralandığı iddia edildi

ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının, Irak'ın Musul şehri yakınlarında düzenlen üst düzey bir IŞİD toplantısını hedef alması dünya basınına bomba gibi düştü. Örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi'nin yaralandığı öne sürüldü. ABD'li yetkililer, hedef alınan noktada IŞİD'e ait 10 kadar zırhlı aracın bulunduğunu ve saldırının başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, "Saldırıdan sonra Musul'daki bir morga 50 kadar ceset taşındı. Bir hastane yüksek rütbeli militanların tedavisi için tamamen boşaltıldı" dedi.Bölgeden alınan bilgilere göre, IŞİD'in Enbar vilayetindeki en yüksek rütbeli komutanı ve yardımcısı da ölenler arasında. Iraklı kaynaklar, Bağdadi'nin akıbeti hakkındaki araştırmaların sürdüğünü bildirdi. 

TWİTTER'DAN AÇIKLADI 

IŞİD sözcüsü olduğu belirtilen Ebu Muhammed el-Adnani ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyururken ayrıntılı bilgi vermedi. Adnani, Bağdadi'nin sağlık dururumun iyi olduğunu kaydetti. İddiayla ilgili bağımsız kaynaklardan açıklama yapılmadı. 

ABD DOĞRULAMADI 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Elissa Smith de hedef alınan IŞİD konvoyunda Bağdadi'nin olup olmadığını teyit edemeyeceklerini bildirdi. 

KOBANİ'DE SON BİLANÇO: 1013 ÖLÜ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı kuruluşun açıkladığı rakamlara göre IŞİD'in üçüncü ayına girmek üzere olan Kobani saldırıları en az bin 13 kişinin ölümüne neden oldu. Ölenlerin 609'unun IŞİD militanı, 363'ünün YPG üyesi, 16'sının gönüllü Kürt birlikleri üyesi ve birinin de savunma saflarında savaşan Suriyeli Arap olduğu kaydedildi. 16 Eylül'den beri süren çatışmalar dolayısıyla hayatını kayben sivillerin sayısı ise 24 olarak açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.