Beyoğlu Belediyesi'nden Darülaceze'ye ziyaret

Beyoğlu Belediyesi'nden Darülaceze'ye ziyaret
Başkan Demircan:"İnsanın sevgiye, şefkate ve muhabbete ihtiyacı var. Darülaceze içimizdeki ışık ve şefkat yuvasıdır"

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Darülacezeyi ziyaret ederek, Darülaceze sakinlerine moral verdi.

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’nda eğitim gören yüze yakın kursiyerle Darülaceze'deki yaşlıları ziyaret eden Demircan, rehabilitasyon merkezi başta olmak üzere Darülaceze bünyesinde bulunan kısımları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Darülaceze sakinleriyle sohbet ederek hal hatır soran Başkan Demircan’ın kendilerine gösterdiği ilgiden mutlu olduklarını ifade eden yaşlılar, Demircan'ı her zaman yanlarında görmek istediklerini dile getirdi.

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’nda eğitim gören yemek ve pasta kursiyerleri ise hazırladıkları yemek ve pastaları yaşlılara ve diğer Darülaceze sakinlerine ikram etti.

- "Bizi biz yapan değerlerin başında sevgi ve yardımlaşma geliyor"

Başkan Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk kültür, medeniyet ve inancının en önemli vasfının yardımlaşmak ve vermek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İslam kültürü bu zemin üzerine inşa edilmiştir. Zekat vermek, selam vermek, sadaka vermek… Bu bizi farklı kılan en önemli vasfımızdır. Onun içindir ki dünyada hemen yanı başımızdaki ülkelerde çok büyük dramlar yaşanırken oradaki ihtiyaç sahiplerine gönlünü açan ülke de Türkiye’dir. Biz bunu hem içimizdeki insanlar hem de çevremizdeki bütün insanlara yapıyoruz. İnancımızın bir gereği olarak yapıyoruz. İşte bunun en önemli müesses hallerinden biri Darülaceze’dir. 120 yıldır burada insanların dillerine, dinlerine ve kültürlerine bakmadan bu hizmeti sürdürüyor. Bunu aşkla yapıyor ve insanların gayretleri destekleri ile gerçekleştiriyor. Bizi biz yapan vasıflarımızın başında bu yardımlaşma duygusu geliyor.”

Beyoğlu Belediyesi olarak sosyal market üzerinden bazı yardımları başka yönüyle gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Demircan, “Bu insanlarımızın maddi yardımlardan öte aslında en çok istediği sığınacağı bir aile ortamının olmasıdır. Burası insanlara sadece yardım yapmıyor. Onlara yaşayabilecekleri bir hayat da sunuyor. Burada beş yüz kişinin yaşadığı büyük bir aile var. Belki de en anlamlı tarafı bu." şeklinde konuştu.

Demircan, insanın sevgiye, şefkate ve muhabbete ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Burası içimizdeki ışık ve şefkat yuvası. Kuran Abdülhamid Han, bizim belediyemizi inşa eden de Abdülhamid Han. Kendisini rahmetle anıyoruz. Ecdadımıza, bugüne kadar burada emeği geçen bütün yöneticilere teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün buraya sevgimizi ve muhabbetimizi paylaşmaya geldik." dedi.

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci de Beyoğlu Belediyesi'ne ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Başkanımız hususen geniş bir ekip ile buraya teşrif ettiler. Darülaceze’nin bir takım eksikliklerini de gördüler ve bize ne düşerse biz de elimizden geleni yapalım dediler. Tabi biz de mutlu olduk. Darülaceze 120 yıllık bir müessese.120 yıldır burada yardıma muhtaç olanlara hiçbir ayrım yapmadan ne dinini ne ırkını ne ideolojisini sormadan bağrını, kucağını açıyor. Bugüne kadar 70 küsür bin insana hizmet vermiş bunun 30 bini çocuk. Bu hizmete de devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yaşlılarla bir süre sohbet eden Demircan, Darülaceze sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.