Beyoğlu'nda "Türkmen katliamı" protesto

Beyoğlu'nda "Türkmen katliamı" protesto
Rusya'nın Suriye'deki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, Rusya'nın Halep ve çevresinde yaşayan Türkmenlere yönelik saldırıları protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Suriye Türkleri Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi üyesi bir grup, "Türkmen katliamı son bulsun", "Katil Rusya Suriye'den defol", "Türkmendağı düşmez", "Rusya'nın katliamı artık son bulsun" şeklinde sloganlar attı.

Grup üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirerek İstiklal Caddesi'ndeki Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Yusuf Hasan, Rusya'nın 30 Eylül 2015'ten itibaren bölgedeki Türkmenlere havadan saldırı düzenlediğini ileri sürerek, "Son iki aydır Bayırbucak'a ve son bir hatadır Halep'in kuzeyindeki Türkmen bölgelerine yapılan Rus bombardımanları tamamen sivil yerleşim yerlerini hedeflemektedir. Oysa Bayırbucak'ta ve diğer Türkmen bölgelerinde DAEŞ örgütü yoktur. Anlaşılıyor ki Rusya'nın hedefi bölgedeki Türkmen varlığını göçe zorlamaktır. Ama inşallah başaramayacaklar. Şimdi birlik olma zamanı. Suriye Türkleri sizin desteğiniz ve dualarınızla ayakta duruyor. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.