Beyoğlu'ndaki "omuz atma" cinayetine iddianame

Beyoğlu'ndaki "omuz atma" cinayetine iddianame
İstiklal Caddesi'nde, "omuz atma" tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya adlı bir kişiyi kemer ve yumrukla dövüp, bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 3 kişi hakkında, "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılma

İSTANBUL (AA) - MURAT KAYA - ENES CAN - Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde, "omuz atma" tartışması yüzünden yaşanan kavgada Ayhan Kaya adlı bir kişiyi kemer ve yumrukla dövüp, bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen 3 kişi hakkında, "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, olayı gördükleri halde müdahale etmedikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkındaysa "ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 yaşındaki Ayhan Kaya'nın, 4 Temmuz 2015 akşamı, İstiklal Caddesi'nde onlarca kişinin gözleri önünde 3 kişi tarafından dövülüp bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede, İstanbul Beyoğlu Asayiş Büro Amirliğine bağlı güven timlerinin, İstiklal Caddesi Ağa Cami mevkisinde günlük ring görevini yaparken, kalabalık iki gurup arasında kavga olduğunu gördükleri ve kavganın olduğu yere gittikleri belirtilirken, sayı olarak yetersiz kalan bu görevlilerin telsizle takviye ekip istediği ve takviye timin beklenmesi sırasında kavganın daha da büyüdüğü aktarıldı.
Şüphelilerden Cihan Arslan'ın cebinden çıkardığı bıçağı maktul Ayhan Kaya'ya peş peşe sapladığı sırada takviye timlerinin olay yerine geldiği ve kaçmaya çalışan Arslan'ın ekiplerce yakalandığı bilgisi verilen iddianamede, görevlilerin diğer şüpheliler Ferdi İnci ve Hasan Duman'ı maktule vurmaya devam ederken etkisiz hale getirdikleri anlatıldı.
Ambulansla Şişli Etfal Hastanesine kaldırılan Kaya'nın müdahaleye karşın kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu Başkanlığından alınan otopsi raporunda, Kaya'nın vücudunda beş adet kesici delici alet yarası tespit edildiği kaydedildi.
Soruşturma kapsamında caddedeki güvenlik kameralarından görüntü tespiti yapıldığı ve görüntülerde, şüphelilerden Arslan'ın maktulu bıçakladığı, İnci'nin kemerle, Duman'ın ise yumrukla darp ettiğinin görüldüğü vurgulanan iddianamede, tanık olarak ifadesine başvurulan Kaya'nın ev arkadaşı Şükrü O.'nun, Kaya'nın öldüğü olaydan bir hafta önce Bodrum'a tatile gittiği, Fransız bir arkadaşına Gümüşlük'te ev alınması konusunda aracılık yaptığı ve bu iş için 3 bin avro aldığı beyanında bulunduğu dile getirildi.
İddianamede, maktul Kaya'nın ağabeyi Hüseyin Kaya'nın müşteki olarak savcılığa verdiği ifade verdiği ve 3 bin avro tutarındaki paranın öldükten sonra kardeşinin üzerinden çıkmaması nedeniyle, olay sonrasında morga götürülüşüne kadarki görüntülerin savcılıkça temin edilip incelenmesini talep ettiği ifade edildi.

- "İzleyen polisler vaktinde ayırsa olay bu hale gelmeyecekti"

Şüphelilerden Cihan Arslan'ın alınan ifadesinde, gece alkol aldıkları bar kapanınca saat 04.00'te bardan çıktıkları, yolda Ayhan Kaya'nın yanında iki kişi daha olduğu, bu kişilerin arkadaşı Hasan Duman'a omuz attığı ve Duman'ın yüzüne ellerindeki bira şişelerini vurduklarını beyan ettiği kaydedilen iddianamede Arslan'ın, başlangıçta olayı ayırmak için müdahale ettiklerini, arbede sırasında kendisini korumak için üzerinde bulunan kelebek bıçağını çıkarıp rastgele salladığı ve bilerek hedef almadığını anlattığı belirtildi.
Diğer şüphelilerden Ferdi İnci'nin de simasını hatırlayamadığı Ayhan Kaya'nın kavgaya sonradan dahil olduğunu ve aşırı alkollü olduğu için ona vurup vurmadığını hatırlamadığını öne sürerek, "Başta olay yerinde polis memurlarını fark ettim. Orada durmuş bizi izliyorlardı. Eğer vaktiyle ayırmış olsalardı olay bu hale gelmeyecekti" ifadesini kullandığı ifadelerine yer verildi.

İddianemede, şüphelilerden Hasan Duman'ın ise, olay günü kendisine kimsenin şişe ile saldırmadığı, Kaya'nın iki arkadaşıyla ağız dalaşı yaptığı, yanlarına gidip sorunu öğrenmek istediğinde Kaya'nın yüzüne yumruk attığı, sol kaşının patladığı, karşılık olarak yumruk attığını, Kaya’nın yaralanıp yere düşmesi sırasında polis timlerinin gelip kendisini karakola götürdüğünü söylediği kaydedildi.

Tutuklu şüpheliler Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Duman'ın iş birliği içinde öldürme suçuna karıştıkları için "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, cinayete geç müdahale ettikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında "ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü bilgisi de verildi.

İddianameyi kabul eden İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.