Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız: - "Terörün milliyeti, dini, ırkı ve mezhebi yoktur. Bu millet bundan sonra da her türlü terör belasını bertaraf edecektir" - AK Parti İstanbul Milletvekili Turan: - "Terörün esas ulaşmak istediği nokta, toplumu bölme

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, terörün milliyeti, ırkı, dini ve mezhebinin bulunmadığını belirterek, "Bu millet bundan sonra da her türlü terör belasını bertaraf edecektir." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı, Hasan Turan ve Haydar Ali Yıldız ile Beyoğlu İlçe Teşkilatı Başkanı Harun Muş ve yöneticiler, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde terör saldırısının yaşandığı yere karanfil bırakarak hayatını kaybedenleri andı.

Menfur terör saldırısını kınadıklarını ifade eden İstanbul Milletvekili Yıldız, kimden gelirse gelsin her türlü terörist saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

Terörün, milliyeti, ırkı, dini ve mezhebinin olmadığını vurgulayan Yıldız, "Bu millet bundan sonra da her türlü terör belasını bertaraf edecektir. Tarih, Türkiye Cumhuriyeti'nin terör karşısında gösterdiği başarıya şahittir. Bu millet kendi vicdanı, irfanı, feraseti, sabrı, azmi ve kararlılığıyla bu terör saldırılarının da üstesinden gelecektir." diye konuştu.

"Tayyip Erdoğan gitsin" veya "Seni başkan yaptırmayacağız" diyenlerin milletin irfanıyla mahkum edildiğini dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

"Şunu bilsinler ki, Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu millet, güçlü ve yeni Türkiye’yi inşa edecek. Fesat çıkararak terör eylemleriyle ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışanlar amaçlarına ulaşmayacaklardır. Bin yıldır bu topraklarda var olma mücadelesini, kendi ayakları üzerinde durarak, hiç kimseden yardım beklemeyerek yoluna devam eden millete diz çöktürmeyecekler. Çünkü bu millet liderine sahip çıkmasını bilmiştir. Hiç kimse büyük medeniyet yürüyüşümüzü durduramayacak. Bu millet kendi yürüyüşünü tarihten, coğrafyadan ve inançtan aldığı güçle tamamlayacaktır."

Terörün esas ulaşmak istediği noktanın toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek olduğunu söyleyen İstanbul Milletvekili Turan ise, “Mehmet Akif'in İstiklal Marşı’nda dile getirdiği gibi korkmuyoruz. Korkmamayı yıllardır benimsemiş ve içselleştirmişiz. Biz korkmadıkça da bu bayrak dalgalanmaya devam edecek.” dedi.

Bu tür saldırıların kendilerini kesinlikle yıldırmayacağını ifade eden AK Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, geçmişte yaptıkları gibi yine her gün İstiklal Caddesi'nde gezmeye devam edeceklerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin sürdürülmesini sağlayacaklarını söyledi.

"Terör kesinlikle bizi korkutmayacak ve teslim almayacak" diyen Muş, şunları kaydetti:

"Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan ile birlikte dün esnafımızı ziyaret ettik. Esnafımız anında iş yerlerini açarak teröre dimdik ayakta olduğunun mesajını verdi. Onların buradaki hayatın canlılığını göstermeye devam etmelerinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye güçleniyor ve büyüyor. Bunlar büyüme sancılarıdır. Toplumun tüm kesimlerini temsil eden kadrolar olarak diyoruz ki, Beyoğlu halkını hiç kimse sindirmeyecek. İnadına ilçemize sahip çıkacağız. Ülkemize hep birlikte sahip çıkacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.