Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı
Saldırıda yaralananlardan 2,5 yaşındaki Asya Başaran'ın yoğun bakım servisindeki tedavisi devam ediyor- Aralarında Asya'nın anne ve babasının bulunduğu 8 yaralının tedavileri de çeşitli hastanelerde sürüyor

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralananlardan 2,5 yaşındaki Asya Başaran'ın çocuk yoğun bakım servisindeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki serviste tedavisi süren Asya'nın, ameliyatının ardından beyin cerrahisi ve göz klinikleri tarafından takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, 19 Mart'taki saldırıda yaralanan 38 yaşındaki anne Çilem Başaran'ın da yoğun bakımdaki tedavisinin tamamlanmasının ardından genel cerrahi servisine alındığı aktarılarak, özel bir hastanede bulunan baba Turgut Başaran'ın ise olay günü kırık nedeniyle ameliyat edildiği kaydedildi. Başaran'ın genel durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

- Yaralılardan ikisi Türkmenistan vatandaşı

Açıklamada, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 4 yaralıya ilişkin de şu bilgiler verildi:

"Aynı hastanede bulunan Türkmenistan vatandaşı 23 yaşındaki hastamız F.N yoğun bakımda takip ve tedavi edilmektedir. Genel durumu biraz daha düzeldiğinde kol kırığı nedeniyle ortopedi bölümünce ameliyatı planlanmaktadır. Türkmenistan vatandaşı 28 yaşındaki hastamız F.B, yumuşak doku yaralanması nedeniyle ameliyat edilmiştir, takip ve tedavisi plastik cerrahi servisinde sürmektedir. Genel cerrahi kliniğince ameliyat edilen ve yoğun bakımdaki tedavisi sona eren 35 yaşındaki hastamız B.M, genel durumu daha iyi olması nedeniyle genel cerrahi kliniğine alınmıştır. Ayak bileği yaralanması nedeniyle hastaneye yatırılan 33 yaşındaki hastamız Z.B'nin de tedavisi ortopedi kliniğinde gerçekleştirilmektedir."

- 16 yaşındaki yaralı

Açıklamada, tedavileri Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde süren hastalarla ilgili de şunlar kaydedildi:

"Ameliyat edilen 16 yaşındaki hastamız B.G'nin durumu genel cerrahi kliniğinde takip edilmektedir. 37 yaşındaki hastamız H.C'nin ise tedavisi tamamlanmak üzeredir ve bugün itibarıyla ayaktan tedavi edilmek üzere taburcu edilmesi planlanmaktadır. Taksim'de meydana gelen menfur saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Ülkemizde bir daha böyle saldırıların yaşanmaması dileğiyle, halen hastanelerimizde tedavi görmekte olan hastalarımıza acil şifalar dileriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.