Beyoğlu'ndaki terör saldırısına tepkiler

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına tepkiler
Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği:- "Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz"- Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili:- "Türk hükümetine uluslararası terörle mücadelede somut destek verdiğimizi tasdik ediyorum"

ANKARA (AA) - Pakistan ve Gürcistan, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre, birkaç masumun hayatını kaybettiği ve 30'dan fazla insanın yaralandığı intihar bombası saldırısı nedeniyle büyük üzüntü ve keder duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Olayda yakınını kaybeden ailelere ve Türkiye'nin kardeş halkına ve hükümetine en içten samimiyetlerimizi ve başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Aynı zamanda yaralananların en kısa zamanda iyileşmesi için dua ediyoruz. Pakistan bu terör eylemini en şiddetli şekilde kınamakta ve tüm biçimleri ve ifade şekilleriyle terörizme lanet ettiğini yeniden ifade etmektedir. Her zaman olduğu gibi, Pakistan Türkiye'nin kardeş insanlarıyla dayanışma içerisindedir ve şu inancında yanılmamaktadır ki terörizme karşı kararlı mücadelelerinde başarılı olacaklar ve kararlı bir şekilde bu belayı defedeceklerdir" denildi.

- Gürcistan

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, terör saldırısı nedeniyle şokta olduğunu ifade ederek Türk halkının acısını paylaştığını belirtti.

Margvelaşvili, Gürcistan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımladığı açıklamada, "Türkiye'de İstanbul'da masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan terör eyleminden dolayı şoktayım. Gürcü halkı adına dost Türk halkının acısını paylaşıyorum ve Türk hükümetine uluslararası terörle mücadelede somut destek verdiğimizi tasdik ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.