Beyoğlu'ndaki terör saldırısına tepkiler

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına tepkiler
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ve EHDAV Basın Sözcüsü Bilgin, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını kınadı

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Basın Sözcüsü Sedat Bilgin, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada terörün insanlığa yönelttiği saldırıyı gerçekleştirenleri ve terör faaliyetleriyle insan canına kasteden karanlık zihniyetleri şiddetle kınadığını belirtti.

Açıklamasında zor zamanlarda dayanışma, birlik ve beraberlik içinde olan Türk milletinin, bu süreçte de gerçekleştirilen kanlı eylemlere karşı metanetli tavrını ortaya koyacağını ifade eden Savaş, gerçekleştirilen hain saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

EHDAV Basın Sözcüsü Sedat Bilgin de yayımladığı mesajında, bir acıları dinmeden yeni bir acı yaşamanın millet olarak kendilerini derinden üzdüğünü ve ve yaraladığını belirtti.

İstanbul İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısını lanetleyen Bilgin, şunları kaydetti:

"Başkent Ankara'da yaşanan 3 hain kanlı eylemi gerçekleştiren hainler şimdi ise acımasız ve kanlı yüzünü İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir kez daha masum vatandaşlarımız üzerinde gerçekleştirmiştir. Acımız ve öfkemiz büyüktür. Terör nereden gelirse gelsin hangi şartlarda yapılırsa yapılsın hiçbir şekilde kabul edilemez bir insanlık suçudur. Kendi hain ideolojisini gerçekleştirmek için hak ve hukuk tanımayan masum insanların canına kast etmeyi adeta kendine vazife haline getirmiş terör örgütlerinin hain ve alçakça yapılan bu eylemi herkes tarafından nefretle kınanmalıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedilen bu hain saldırılar karşısında sağduyulu hareket etmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği gibi ülkemizi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Hain ve kalleş saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyor. Yaralılara ise acil şifalar diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.