Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne anlamlı ziyaret

Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne anlamlı ziyaret
Konya'nın Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yapımı tamamlandıktan sonra yeni binasında eğitim öğretim hizmeti vermeye başlayan Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Özdemir ve Başkan Özaltun, kendilerine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk’la birlikte ziyaret ettiği Anadolu İmam Hatip Lisesinde bazı sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bir sınıfta öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, geçmişte imam hatip liseleri başta olmak üzere tüm meslek liselerine karşı var olan ön yargıya dikkat çekti. Bu ön yargıyla hedefin aslında imam hatip lisesinden mezun olanların gelecekte bir yere getirilmemesi olduğunu vurgulayan Özaltun, “Amaçları neydi biliyor musunuz? İmam hatip liselerinden mezun olanların bir yere gelmemesiydi. Sadece imam hatip lisesi denildiği zaman olmazdı. O yüzden, orası gibi söylenmesin diye imam hatip liseleriyle birlikte tüm meslek liselerini o dönemde aynı kefeye koydular. Memlekette maalesef birçok gencin bu suretle önüne taş koydular. İşte şimdi sizlere öyle bir fırsat verildi ki, bunu çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Artık gelecek imam hatip liselerinde. Ne istiyorsanız, önünüz açılıyor, imkanlar veriliyor. Dün önünüze taş konulurken, bent yapılırken, sizleri bir yerlere getirtmemek adına birileri çırpınırken, bugün sizlerin gelecekte daha da iyi yerlere gelmeniz için devletimiz üzerine düşen ne varsa yapıyor. Devletimiz bu ayrımcılığı bugün tamamen ortadan kaldırdı. Devlet olarak imam hatip liseleri ve meslek liselerinin önünü açmak için üzerimize düşen ne varsa yapılıyor. İmkanlar sizin için seferber edilmiş durumda. Gelecekte eğer sizler düzgün şekilde yetiştirilirseniz bu makamlara gelirseniz, bu makamın koltuğun hakkını iyi vermek idealiniz olmalıdır. Allah rızası için, Allah’tan korkarak o koltuğun hakkını vermelisiniz” diye konuştu.
Başkan Özaltun, öğrencilere çok çalışmalarını da tavsiye ederek, donanımlı, hedefli bir birey olmaları halinde hayatlarında mutlaka başarılı olacaklarını ve her işin üstesinden gelebileceklerini belirterek, “Gözünüzde bazı şeyleri büyütmeyin, sadece çalışın ve azmedin. Emin olun gözünüzde büyüttüğünüz dağlar tuz buz olacak. Bunu unutmayın. Bizler için çok önemlisiniz” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Özdemir ve Başkan Özaltun, İmam Hatip Lisesi ziyaretinde, geçtiğimiz günlerde geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden imam hatip lisesi öğrencisi Rasim Huğlu’nun öğrenim gördüğü sınıfı da ziyaret ederek, idareciler, öğretmenler ve öğrenci arkadaşlarına taziye dileğinde bulundu.
Başkan Özaltun, ziyaret ettiği sınıflarda öğrencilere günün anısına birer kalem hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.