Beyşehir Belediyesi atık yağı toplama merkezi kurdu

Beyşehir Belediyesi atık yağı toplama merkezi kurdu
Beyşehir Belediyesi'nin Beyşehir ilçesinde atık yağ toplama merkezi kurduğu bildirildi.

Beyşehir Belediyesi'nin Beyşehir ilçesinde atık yağ toplama merkezi kurduğu bildirildi.

Beyşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü'nce makine ikmal tesisine ait ilgili yönetmelik çerçevesinde, 5 yıl süreyle geçerli "motor yağı değişim noktası izin belgesi" alınarak atık yağ toplama merkezi kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"21 Aralık 2019'da yayımlanan Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği ile motor yağı değişim noktalarının kayıt altına alınarak yetkilendirilmesine ilişkin yasal altyapı oluşturulmuştur. Motor yağı değişimi yapılan akaryakıt istasyonlarının, tamirhanelerin, servislerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, madencilik faaliyeti gösteren işletmelerin ve diğer motor yağı değişimi yapılan işletmelerin kayıt altına alınması ve belgelendirilmesi için Entegre Çevre Bilgi Sistemi ile entegre olarak Motor Yağı Değişim Noktası uygulaması devreye alınmıştır.

beysehir-belediyesi-2.jpg

Ayrıca çevre kirliliğinin önüne geçilmesi, motor yağının atığa dönüştükten sonra da takibinin yapılması, toplama miktarlarının artırılması, atık yağlardan baz yağı üretiminin sağlanarak ekonomiye kazandırılması ve yasa dışı kullanımının önlenmesi hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.