Beyşehir Gölü kıyılarının çehresi değişiyor

Beyşehir Gölü kıyılarının çehresi değişiyor
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gölü kıyılarının çehresini değiştirmek amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında başlatılan kıyı tahkimat çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını bildirdi.

Özaltun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin tamamlanmasının ardından Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyı şeridinin önemli bir çekim merkezi haline geleceğini söyledi.
Beyşehir Gölü’nü cazibe merkezi haline getirebilmek için başlatılan proje kapsamında, İçerişehir Mahallesi ve Soğla mevkiindeki kıyı şeridinde 4 bin 618, Vuslat Parkı kıyısındaki karşı şeritte ise 3 bin 324 metre olmak üzere toplam 7 bin 942 metre taş tahkimatı gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti; “Projede göl kıyısında 2 bin 793 metrelik bisiklet yolu, 4 bin 233 metrelik yürüyüş yolu yapımı da yer alırken, yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalarınbüyük bölümü tamamlandı. Beyşehir Gölü’nde uygulamaya konulan kıyı iyileştirme projesi ile gölün her iki tarafında da yer alan yaklaşık 8 kilometrelik kısımda dalga etkilerinin önüne geçilmesi planlanıyor. Yaklaşık 7,5 milyon liralık bir yatırımın ardından hayata geçirilecek olan proje ile yıl içerisindeki su seviye değişimleri ve dalga etkisiyle oluşabilecek kıyı erozyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Beyşehir’e en önemli devlet yatırımlarından birisi olan kıyı iyileştirme çalışmasının tamamlanmasının ardından, kıyı şeridimizin diğer kesimlerinde de benzer çalışmaların devam etmesi için Beyşehir Belediyesi olarak girişimlerimiz sürüyor.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.