BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE 229 TON BALIK AVLANDI

BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE 229 TON BALIK AVLANDI
BEYŞEHİR GÖLÜ’NDE 229 TON BALIK AVLANDI

Beyşehir Gölü’nde geçtiğimiz yıl 229 ton tatlı su balığı avlandı. 

Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü’nde geçen yıl avlanan levrek miktarı arttı, sazan üretimi ise azaldı. Beyşehir Gölü’nde 2013 yılında gerçekleştirilen su ürünleri av miktarları belli oldu. Buna göre, geçtiğimiz yıl gölde 129 ton tatlı su levreği, 60 ton pullu sazan, 6 ton Kadife Sazanı avlandı. Aynı dönemde balıkçılar tarafından ekonomik değeri olmamasına rağmen 30 ton da Çin Sazanı avı yapıldı. Tatlı su levreği ve ‘Kadife Sazan’ı bölgedeki fabrikalarda işlenerek yurtdışına gönderildi, bir kısmı da iç piyasada değerlendirildi. İşlemesi olmayan pullu sazan balığı ise yöre halkının sofrasında yer buldu. Beyşehir Gölü’nde geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında balıkçıların popülasyonunu azaltmak amacıyla avını yaptığı Çin Sazanı balıkları ise çıkarıldığı alanlarda toprağa gömülerek imha edildi.

LEVREK AVINDA ARTIŞ

Öte yandan, Beyşehir Gölü’nde bir önceki yıla göre tatlı su levreği üretiminde artış yaşandı. 2012 yılında gölde 53 ton levrek avı yapılırken, 2013’te bu rakam iki katını da aşarak 129 tona yükseldi. Sazangillerin avında ise tam tersi bir durum yaşandı. 2012’de 90 ton pullu sazan balığı avı gerçekleşirken, geçen yıl bu miktar 60 tona düştü. Aynı şekilde Kadife sazanı üretimi de bir önceki yıla göre düşüş yaşadı. 2012’de 12 ton olan Kadife Sazanı üretimi, 2013 yılında 6 tona geriledi. 2012 yılında Çin sazanı avı ise yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.