Beyşehir Gölü’nde avcılara ceza yağdı

Beyşehir Gölü’nde avcılara ceza yağdı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde nesli kaybolma tehlikesi altındaki endemik tür yağ balığının avını yapanlar hayatlarının şokunu yaşadı. Avcılara cezai işlem uygulandı.

Nesli tükenen balıkları avlamaya çalışan avcılara göz açtırılmıyor.

Konya Beyşehir'de nesli tükenmekte olan balıkların avını yapmak isteyenlere cezai işlem uygulandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde nesli kaybolma tehlikesi altındaki endemik tür yağ balığının avını yapan kişilere ceza yağdı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü serbest dönem avlanma faaliyetlerini sıkı takip altına aldı. Sık sık gerçekleştirilen denetimlerde nesli kaybolma tehlikesi altında bulunan türler ile boy limiti altında avlanma yapılıp yapılmadığı da kontrol ediliyor.

AVCILARA ŞOK

Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından gerçekleştirilen son denetimlerde göl kıyısındaki balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ve perakende satış noktaları mercek altına alındı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı belirlenen avcılar hakkında işlem başlatıldı.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Denetimlerde endemik tür olan ve avı yasak olan yağ balığı yasağına uymayanlar ile boy limitlerinin altında ölçülerde avcılık yapanlar cezai işlem uygulandı. El konulan balıklar ise prosedürlere uygun olarak Göl Feneri Derneği'ne bağışlandı.

Yetkililer, Beyşehir Gölü'nde tatlı su avcılığı yapanları bir kez daha boy limitlerine uymaları konusunda uyarırken, sürdürülebilir bir avcılık için kurallara uygun hareket etmenin önemine dikkat çekti. Sazan balığı için boy limitinin 40, sudak ve kadife balıkları için 26 ve tatlı su kefali için de 20 santim olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Beyşehir Gölü’nde yasa dışı av denetimleri sürüyor

Beyşehir Gölü’nde yasa dışı av denetimleri sürüyor

Beyşehir Gölü’nde yasa dışı av denetimleri sürüyor

Beyşehir Gölü’nde yasa dışı av denetimleri sürüyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.