Beyşehir sene sonunda doğalgaza kavuşacak

Beyşehir sene sonunda doğalgaza kavuşacak
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kent merkezinde bu yıl sonuna kadar ilk etapta bir mahallenin doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Beyşehir’de hayata geçirilecek doğalgaz yatırımı ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Yatırımla ilgili ön çalışmaların ilgili kurumlarca başlatıldığını vurgulayan Özaltun, Beyşehir’e Ilgın üzerinden gelmesi planlanan doğalgaz boru hattı ile ilgili ihale hazırlıklarının da BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyledi. Bu sürecin uzun soluklu bir süreç olduğunu anlatan Özaltun, borudan doğalgaz getirilinceye kadar da verilen sözün yerini bulması için sıvılaştırılmış gaz denilen LNG doğalgazın Beyşehir’de bu yıl sonuna kadar talepte bulunan yaklaşık bin aboneye verilmesinin planlandığını söyledi. Beyşehir’de 2017 sonuna kadar bin abonelik LNG doğalgazın belirleyecekleri bir mahalleye dağıtım şirketi tarafından verileceğini aktaran Özaltun, “Vatandaşlarımızın, ‘eğer doğalgaz tankla gelirse, maliyet yükselir, bu da bize yansır’ diye kafasında bir soru işareti oluşmasın. Konya’nın Meram, Selçuklu, Karatay’ında, Akşehir ve Ilgın’ın da bize gelecek doğalgazın metreküp fiyatı neyse Beyşehir’de de aynı fiyat olacak. Sabit fiyat olacak ve Konya’da doğalgaz yatırımı sözü verilen Beyşehir’le birlikte Karapınar’da da vatandaşlarımız doğalgazı bu fiyattan kullanacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başkan Özaltun, 2016 yılı belediye faaliyet raporunun da görüşüldüğü meclis toplantısında, seçim beyannamesinde vatandaşlara sözünü verdikleri vaatlerin doğalgaz projesi de dahil büyük bölümünü 3 yıl içerisinde tamamlamış olduklarını görmenin memnuniyetini yaşadıklarını dile getirdi. Toplantıda konuşmaların ardından görüşülen ve meclisin onayına sunulan 2016 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi, 2017 yılında görev yapacak encümen, plan bütçe, imar, tarım ve hayvancılık komisyon üyeleri de belirlendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.