Beyşehir'de 100 Suriyeli çocuk eğitim görüyor

Beyşehir'de 100 Suriyeli çocuk eğitim görüyor
KONYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Beyşehir ilçesine sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, bir ilkokulda açılan özel sınıflarda eğitim...

KONYA (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Beyşehir ilçesine sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, bir ilkokulda açılan özel sınıflarda eğitim görüyor.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ve şube müdürleri, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Kasaboğlu İlkokulu'nda Suriyeli çocuklar için oluşturulan özel sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere çanta, kitap ve defter dağıttı.

Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de devam eden iç karışıklıklardan dolayı hayatlarını sürdürebilmek için Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerden bir kısmının Beyşehir'e yerleştiğini söyledi.

Devletin, Suriyelilere kucak açtığını belirten Başıbüyük, "Ülkemizin her tarafında Suriyeli kardeşlerimiz bulunuyor. Tabii onlar için de hayat devam ediyor. Bir kısmı eğitim çağında, bir kısmı hasta, bir kısmı da yaşlı. Devlet olarak bunların ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Gözden kaçırmamamız gereken bir şey de çocukların durumu. Milli Eğitim Bakanlığımız eğitimleri konusunda bir çalışma yaptı. Biz de burada yaklaşık 100 öğrenciyi eğitime aldık" diye konuştu.

Başıbüyük, öğrencilere Suriyeli öğretmenlerin eğitim vereceğini, ayrıca Türkçe de öğreneceklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Arapça da öğreteceğiz inşallah, diğer dersleri de. Beytepe Mahallesi civarında da Suriyeli mülteciler var. Oradaki ailelerin çocuklarını da eğitime alacağız. İnşallah faydalı olur. Beyşehir'e gelen mülteci aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ediyor. Kayıtlarını yapıyoruz. Beyşehir'de 600 civarında kayıtlı mülteci var."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.