Beyşehir'de balık yasağı denetimleri

Beyşehir'de balık yasağı denetimleri
Beyşehir Gölü'nde devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle ilçe merkezindeki restoranlar ile balık satış yerlerinde belgesi olmayan ve stok dışı taze tatlı su balığı denetimi yapıldı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde devam eden su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle ilçe merkezindeki restoranlar ile balık satış yerlerinde belgesi olmayan ve stok dışı taze tatlı su balığı denetimi yapıldı. 
Konya İl ve Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün müşterek olarak yürüttüğü denetimlere İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Polis ekipleri ile birlikte restoran ve balık alım satımı yapan işyerlerine gelen su ürünleri mühendisleri ve veteriner hekimlerinin de yer aldığı denetimlerde, mekanlarda belgesi olmayan ve stok dışı taze tatlı su balığı denetimleri gerçekleştirildi.
İlçe merkezinde faaliyet gösteren 20 işyeri denetlenirken 6 işyeri hakkında balık yasağı döneminde taze ve satışa sunumdan yasal işlem başlatıldı. İşyerlerine bin 55 lira cezai işlem uygulanırken, toplam 6 bin 330 liralık ceza kesildi. Cezai işlem uygulanan işyerlerinde yaklaşık 100 kilo taze, belgesi olmayan ve temizlenmiş levrek ve sazan balığı tespit edildiği öğrenildi. Beyşehir Gölü'nde devam eden su ürünleri avlanma yasağı döneminde müşterilerine balık servisi yapan restoran ve balık alım satımı yapan işyerlerine yönelik bu tür denetim ve kontrollerin bundan böyle de sık aralıklarla yapılacağı belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.