Beyşehir'de dev kontrol

Beyşehir'de dev kontrol
Konya'nın Beyşehir ilçesinde göl ve göletlerde serbest av döneminde perakende satış noktalarında denetim ve kontrol yapıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, balık avı ve satışı denetimi yapıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan balık av yasağının ardından başlayan serbest av döneminde, perakende satış noktalarında denetim yapıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, Beyşehir Gölü'nde avlanan balıkçı tekneleri, kıyılarda bulunan balık alım kantarları ile ilçe merkezindeki perakende satış noktalarında denetimyapıldı.

Denetimlerde, avcıların ruhsat ve belge kontrolleri yapılırken, ağ gözü açıklığının mevzuata uygun olup olmadığı ve istenilen balık boyutlarında avcılık yapılıp yapılmadığı da kontrol edildi.

Denetimlerde, sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesinin önemine dikkat çekildi.

Denetimlerde neler tespit edildi?

Denetimlerde, avcılıkla ilgili mevzuat hükümlerine aykırı şekilde satış yapıldığı tespit edilen işletmelere cezai işlem yapıldı.

Bu işletmeler arasında, avcılık ruhsatı olmadan avcılık malzemesi satanlar, avcılık malzemelerinin mevzuatta belirtilen standartlara uygun olmadığının tespit edildiği işletmeler, avcılık malzemelerinin satışında yaş sınırlamasına uymayan işletmeler yer aldı.

av-bayii.jpg

Denetimlerin amacı nedir?

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, denetimleri neden yaptıklarını şu şekilde açıkladı:

"Serbest av döneminde avcılık faaliyetlerinin kontrol altına alınması ve av hayvanlarının korunması amacıyla denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizde, avcılıkla ilgili mevzuat hükümlerine aykırı şekilde satış yapıldığı tespit edilen işletmelere cezai işlem uyguluyoruz. Bu sayede, av hayvanlarının korunmasına ve avcılık faaliyetlerinin kontrol altına alınmasına katkıda bulunuyoruz."

Beyşehir'de eczacı odası temsilcisi değişti

Türk Eczacıları Birliği 5. Bölge Konya Eczacı Odası Beyşehir İlçe Temsilciliğine atama yapıldı.

Atama ile ilçe temsilciliği görevine Eczacı Rıdvan Şenyurt getirildi.

Beyşehir'de hayvan hastalıklarına yönelik mücadele çalışmaları sürüyor

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan hastalıklarına yönelik mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, "İşletmenizde karşılaştığınız herhangi bir problemle ilgili ve salgın hastalıklar hakkında Müdürlüğümüz veteriner hekimlerinden teknik destek alabileceğinizi hatırlatmak isteriz." söylemlerine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.