Beyşehir'de "Fasulye Şenliği" Düzenlendi

Beyşehir'de "Fasulye Şenliği" Düzenlendi
Beyşehir ilçesinde “Akçabelen Fasulye Şenliği” gerçekleştirildi.Akçabelen Mahallesi'nde düzenlenen fasulye şenliğine AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Vali...

Beyşehir ilçesinde “Akçabelen Fasulye Şenliği” gerçekleştirildi.

Akçabelen Mahallesi'nde düzenlenen fasulye şenliğine AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ile başlayan şenlikte konuşan Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir’de tarım alanlarının büyük bir bölümünde hububat tarımı yapıldığını, Beyşehir’in meyvecilik ve sebzecilik yönünden büyük potansiyele sahip olduğunu bildiklerini söyledi.

Profesyonel tarıma geçmenin önemine dikkati çeken Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise Beyşehir'in sadece fasulyeyle değil bütün tarım ürünleri üretimine elverişli konumda olduğunu vurguladı. 

Konya Milletvekili Gülay Samancı da iktidar olarak son 12 yılda tarıma çok büyük bir ivme kazandırdıklarını söyledi.

Samancı, son zamanlarda devlet ve milletin güçlerini birleştirerek tarımsal alanda doğrudan destekler ve ekipmanlar sayesinde üretimi ve verimi artırdığını ifade etti.  

Konuşmaların ardından en güzel kuru fasulye yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenler protokol tarafından ödüllendirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.