Beyşehir’de gıda ürünü ve satışı yapılan işletmeler denetlendi

Beyşehir’de gıda ürünü ve satışı yapılan işletmeler denetlendi
Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren gıda imalatı ve satışı yapan işletmeler ile işyerlerinde denetim yapıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren gıda imalatı ve satışı yapan işletmeler ile işyerleri denetime tabi tutuldu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yürütülen denetim faaliyetine ilişkin yapılan açıklamada, gıda kontrol ekipleri tarafından ilçe genelinde faaliyet gösteren gıda üretim tesisleri ve işyerlerinin denetlendiği belirtildi.

GIDA UYGUNLUĞUNUN DA KONTROL EDİLDİĞİ

Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının gıda kontrol planı çerçevesinde yürütülen denetimlerde, işletmelerde üretilen ve satışı yapılan ürünlerden analiz yaptırılmak üzere numuneler alındığı ifade edildi. Denetimlerde, işletmelerin hijyen koşulları, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, çalışanların kişisel hijyenleri, satış ve sunumda kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğunun da kontrol edildiği vurgulanarak, "Güvenilir ve sağlıklı gıda arzının sağlanması için ilçemiz sınırları içerisindeki tüm gıda üretim ve satış yerleri risk esaslarına göre kesintisiz olarak denetlenmektedir. Vatandaşlarımız gerek toplu tüketim yerlerinde, gerekse alışveriş yaptığı noktalarda karşılaştıkları herhangi bir problemle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığımıza ait 174 numaralı gıda hattını arayabilirler" denildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.