Beyşehir'de meyve bahçeleri kontrol edildi
Beyşehir'de meyve bahçeleri, hastalık ve zararlılara karşı erken önlem amacıyla kameralar ve tuzaklarla titizlikle takip edilerek üreticilere gerekli bilgilendirmeler yapılıyor.
AA'nın haberine göre; Konya'nın Beyşehir ilçesindeki meyve bahçeleri hastalık ve zararlılara karşı takip ediliyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bahar döneminde ilçede bulunan meyve bahçelerinin gelişim durumları ile hastalık zararlı kontrollerinin yapıldığı bildirildi.
Kontrollerin aralıksız devam edileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İlçemizdeki meyve bahçeleri oluşabilecek risklere karşı erken önlem alabilmek, üretilen ürünlerin kaliteli ve sağlıklı olması için titizlikle takip edilmektedir. Kameralı tuzaklar, feromon tuzaklar ve tahmin uyarı sistemleriyle meyve bahçeleri yakından takip edilmekte, sahadaki gözlemlerimiz sonucu oluşabilecek risklere karşı üreticilerimiz bilgilendirilmektedir. Bitkisel üretim ve zirai mücadele hakkında ayrıntılı bilgi ve teknik destek almak için ilçe müdürlüğümüze başvurulabileceğini hatırlatır, üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu dileriz."
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.