Beyşehir'de ücretsiz fidan dağıtıldı

Beyşehir'de ücretsiz fidan dağıtıldı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, vatandaşlara cuma namazı çıkışında ücretsiz tüplü sedir fidanı dağıtıldı.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve Beyşehir Belediyesi tarafından 'bir fidan, bir can' sloganından hareketle düzenlenen organizasyon kapsamında tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde, cuma namazı çıkışında vatandaşlara ücretsiz tüplü sedir fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Bir kamyon kasası dolusu fidanlar, cami çıkışında cemaat ve vatandaşlara dağıtıldı.
Fidan dağıtımına iştirak eden Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, kamyon kasasına çıkarak bizzat bir süre kendi elleriyle fidanları vatandaşlara dağıttı.
Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi'nin de verdiği destekle 3 bin tüplü orman fidanını vatandaşla buluşturduklarını söyledi. Dikim mevsimine girildiğini vurgulayan Arık, bugünlerde ilçe halkına ücretsiz fidan dağıtımı yaparak, vatandaşların evlerinin bahçesinde, tarlasına, mezarlıklara ya da istekleri yerlere dikerek Beyşehir’in daha yeşil ilçe haline dönüşmesinin gayretini gösterdiklerini belirtti. Dağıtılan fidanların dikilmeden önce alttan 3-4 santim yüksekliğinde keskin bir bıçakla kesilmesi ve çıkan köklerin budamasının yapıldıktan sonra naylon poşetinden çıkarılıp açılacak 30-25 santim derinliğindeki çukurlara dikilmesi gerektiğini vurgulayan Arık, vatandaşların çok fazla bekletmeden birkaç gün içerisinde fidanları toprakla buluşturmalarının gerektiğini kaydetti. Arık, Beyşehir’le birlikte aynı zamanlı olarak Seydişehir ve Hüyük ilçelerinde de Cuma namazı çıkışında 3’er bin orman fidanının dağıtımını gerçekleştireceklerini belirterek, “Vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağımız fidan sayısı bu üç ilçemizde toplam 9 bin olacak. Bayağı yoğun bir talep var, ihtiyaç olduğu takdirde bu kampanyayı devam ettirebiliriz” diye konuştu.
Arık, "Şu an dikim mevsimine girmiş bulunuyoruz. Amacımız, dağıtılan fidanların vatandaşlarımız tarafından ev ve bahçeler, mezarlıklar ya da arzu ettikleri yerlere dikilerek ilçemizin daha yeşil bir hale gelmesidir. Bu kapsamda, kurumumuz tarafından Hüyük ve Seydişehir ilçelerinde de 3'er bin olmak üzere toplam 9 bin sedir fidanını bugün vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız" dedi.
Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ise, Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte düzenledikleri ücretsiz fidan dağıtım organizasyonu nedeniyle teşkilata ve yetkililere katkılarından dolayı teşekkür etti. İleride bu kampanyanın devamını getirmek istediklerini dile getiren Göksu, "İnşallah Beyşehir bu fidanların da dikimiyle yakın gelecekte daha güzel, daha yeşil hale gelecek. Buna yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.