Beyşehirli Çocuklara Balıkçılık Eğitimi

Beyşehirli Çocuklara Balıkçılık Eğitimi
Beyşehir ilçesinde, ilkokul öğrencilerine doğa ve balıkçılık eğitimi verildi.Proje Koordinatörü Huriye Göncüoğlu, yaptığı yazılı...

Beyşehir ilçesinde, ilkokul öğrencilerine doğa ve balıkçılık eğitimi verildi.

Proje Koordinatörü Huriye Göncüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir ilçesindeki Yeşildağ Cihan Kolaç, Ali Rıza Celeboğlu ve Bahçelievler Kasapolu ilkokullarının 2. ve 3. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin, düzenlenen doğa etkinliği ve kukla canlandırması programıyla balıkçılık ve yörenin önemli türleri hakkında bilgilendirildiğini belirtti.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün, kadınların da dahil olduğu aile balıkçılığının devam ettiği göllerden biri olduğunu aktaran Göncüoğlu, verilen eğitime ilişkin şunları kaydetti:

"Beyşehir Gölü, konumu ve biyolojik çeşitliliği ile her yaştan insanın doğayı ve Beyşehir'i yakından tanıyabileceği bir okul niteliğinde. Yürütülen projemiz kapsamında öğrencilerimize yönelik olarak doğa eğitimi düzenlendi. Beyşehir Gölü'ne özel olarak uzman eğitmenler tarafından hazırlanan eğitim programı ile çocuklarımızın doğayı tanıması ve göl ile ilişkilerinin güçlendirilmesi hedeflendi. Kukla ve çeşitli materyallerin kullanıldığı eğitim interaktif olarak gerçekleştirildi. Amacımız, çocuklarımızın eğlenerek Beyşehir Gölü'nün birçok canlıya yuva olduğunu anlamaları, yörelerine özel türleri tanımaları ve en önemlisi biyo çeşitliliğin devamlılığı için sürdürülebilir bir balıkçılığın önemli olduğunu fark etmelerini sağlamaktır."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.