Biden, ABD donanması için kadın Amiral Lisa Franchetti'yi aday gösterdi

Biden, ABD donanması için kadın Amiral Lisa Franchetti'yi aday gösterdi
Franchetti, Senato'da onay çıkması durumunda ABD Genelkurmay Başkanlığı'ndaki ilk kadın Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak

NEW YORK (AA) - ABD Başkanı Joe Biden, ABD donanmasının başına atanması için, Amiral Lisa Franchetti'yi aday gösterdi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden, "Bir sonraki Deniz Kuvvetleri Komutanımız, Amiral Lisa Franchetti, şu anki Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı görevi de dahil olmak üzere 38 yıllık özverili deneyimini ulusumuzun hizmetine sunacak." ifadesini kullandı.

Biden, Amiral Franchetti'nin, "ABD donanmasında dört yıldızlı amiral rütbesine ulaşan ikinci kadın" olduğunu ve onaylandığında, "Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanlığı'nda görev yapan ilk kadın olarak tarih yazacağını" belirtti.

Başkan Joe Biden ayrıca, bir sonraki Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı olarak Koramiral James Kilby'yi, Hint-Pasifik Komutanlığı için Amiral Samuel Paparo'yu ve ABD Pasifik Filosu Komutanlığı için de Koramiral Stephen "Web" Koehler'ı aday gösterdiğini bildirdi.

Adayların görevlerinin önemine vurgu yapan Biden, atamalara engel koyarak sürecin uzamasına neden olan Cumhuriyetçi Tommy Tuberville'ye de uyarıda bulundu.

ABD Başkanı, "Senatör Tuberville'in yaptığı sadece yanlış değil, aynı zamanda tehlikeli. ABD Silahlı Kuvvetlerinin dünya tarihindeki en büyük savaş gücü olarak kalma yeteneğini riske atıyor. Senato'daki Cumhuriyetçi meslektaşları da bunu biliyor." açıklamasında bulundu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da yaptığı açıklamada, "Amiral Franchetti'nin, ilk kadın Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanlığının bir üyesi olarak, herkese ilham vermeye devam edeceğini" dile getirdi.

Franchetti'nin gelecek aydan itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanı vekili olarak görev yapması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.