Bilal Çiloğlu, 2020 Tokyo'da tatemiye çıkıyor

Bilal Çiloğlu, 2020 Tokyo'da tatemiye çıkıyor
Konyalı Milli Judocu Bilal Çiloğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Ürdünlü Eyal Slaman Younis ile 26 Temmuz'da (yarın) karşı karşıya gelecek. Nippon Budokan'daki son 32 tur mücadelesi TSİ 05.00'te start alacak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın üçüncü gününde yarın 5 branşta 9 Türk sporcu mücadele edecek.

Türkiye'ye ilk madalyalarını kazandıran tekvandoda yarın da kadınlar 67 kilo mücadelesinde Nur Tatar sahne alacak. Londra 2012'de gümüş madalya alan ve Rio 2016'da bronz madalyanın sahibi olan Nur Tatar, üst üste olimpiyatlardaki üçüncü madalyası için mücadele verecek. Milli tekvandocu, son 16 turunda Nijeryalı Elizabeth Oluch Anyanacho ile karşı karşıya gelecek. Makuhari Messe'deki son 16 turu mücadelesi TSİ 04.00'te başlayacak.

Judoda ise Bilal Çiloğlu 73 kilo son 32 mücadelesinde Ürdünlü Eyal Slaman Younis ile karşı karşıya gelecek. Nippon Budokan'daki son 32 tur mücadelesi TSİ 05.00'te start alacak.

Türkiye'yi yarın oyunlarda boksta da Batuhan Çiftçi temsil edecek. Batuhan, 52 kilo müsabakasında Özbek Zoirov Shakhobidin ile karşılaşacak. Kokugikan Arena'daki karşılaşma TSİ 05.48'de yapılacak.

Yüzmede ise üç Türk sporcu seçmelerde yer alacak. Victoria Zeynep Güneş, 200 metre bireysel karışıkta final arayacak. Kızlar 1500 metre serbestte Deniz Ertan ile Merve Tuncel final kovalayacak. Tokyo Aquatics Centre'daki seçmeler, TSİ 13.42'de başlayacak.

Enoshima Yacht Harbour'da TSİ 06.00'da başlayacak yarışlarda ise milli yelkenciler mücadele edecek. Rüzgar Sörfü'nde (RS:X) Dilara Uralp ile Onur Cavit Biriz 3'er yarışa çıkarken, laser radial kategorisinde Ecem Güzel iki yarış yapacak.

20210712-2-49157858-66918328.jpg

HEDEF MADALYA

Dana önce Selçuklu Belediyespor ve Konya Büyükşehir Belediyespor formaları giyen Konyalı milli judocu Bilal Çiloğlu, olimpiyatlar öncesi yaptığı açıklamada hedefinin madalya olduğunu belirterek şunları söylemişti: "23 yaşındayım, aslında katılabileceğim ilk olimpiyata katılıyorum. Birçok olimpiyat şampiyonu ile maç yaptım, yendim. Olimpiyatta yarışacağım bütün sporcularla hemen hemen mücadele ettim, antrenman ve maçlarda karşılaştım. Kesinlikle şu an benim hedefim altın madalya. Vücudumu iyi kullandığım zaman günümde de olduğum zaman çok farklı bir performans çıkıyor ortaya. O günde böyle bir performans sergileyebilirsem ki inanıyorum sergileyeceğime. Orada İstiklal Marşı dinletebilmek benim için çok önemli, çok değerli. Bunun için orada olacağım, bu benim 10 yıllık hayalim." 

 

bilal-ciloglu.jpg

FEDERASYON BAŞKANI BİLAL'DEN MADALYA BEKLİYOR

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde milli sporcular Mihraç Akkuş ile Gülkader Şentürk'ün elenmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Ellerindeki sporcuların 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmesinin yanı sıra madalya almalarını da hedeflediklerini anlatan Huysuz, "Kayra Sait, Bilal Çiloğlu, Vedat Albayrak ve Mihael Zgank'ın müsabakaları olacak. Onların ülkemize madalya kazandıracağını umut ediyoruz. Onlardan beklentimiz daha yüksek. Daha tecrübeliler. Madalya alabileceklerini gösterecekler. İnşallah bunu gerçekleştirecekler." diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.