Bilim Merkezi tatilde dolu dolu

Bilim Merkezi tatilde dolu dolu
Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda gerçekleştirdiği önemli yatırımlarından birisi olan Konya Bilim Merkezi yarıyıl tatilinde öğrencileri bekliyor.

Tatillerini dolu dolu ve bilimle iç içe geçirmek isteyen öğrenciler için Bilim Merkezi’nde yarıyıl etkinlikleri düzenlendi. 21-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler, “Elektronun Serüveni, Hücreler ve Dokular, Havanın Gücü, Tasarla-Fırlat, Lego WeDo, Enerji Kullanımı ve Tüketimi, Kristallendirme, Ben Bir Bilim İnsanıyım, Atık Kazanı etkinlikleri, Mutfaktan Tatlar, Robot Atölyesi, Nişan Al Fırlat, İnek Gözü Diseksiyonu ve Ben Bir Dedektifim” başlıkları altında gerçekleştirilecek. Etkinlik ve gösterilerin bir kısmı ebeveyn katılımlı yapılacak.

Türkiye’de TÜBİTAK destekli yapılan ilk Bilim Merkezi olma özelliği taşıyan merkezi ziyaretçilerine uygulamalı öğrenme imkanı sunuyor. Konya Bilim Merkezi, görsel zenginliği ve estetiğiyle yalnız Konya’dan değil Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor.

Özellikle öğrenciler ve bilim meraklılarının ilgi gösterdiği Bilim Merkezi’nde bilimsel sergilerin yanında planetaryum, gözlem kulesi, kütüphane ve Bilim Tüneli büyük ilgi görüyor. Dünyamız sergisi, dünyanın katmanları, deprem testi, gerçek zamanlı sismograf, fay hatları, yanardağlar, eski zamanlarda iklimler, jeotermal enerji, kumullar, helikopter, yaşamın tarihi, iklim odaları ile 80 milyon yıl öncesinde Anadolu sular altındayken yaşamış bir deniz sürüngeni olan Mosasaur’un bulunduğu merkez herkesin beğenisini kazanıyor.       img_0088.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum