Bilim Merkezi’nden çifte yarışma

Bilim Merkezi’nden çifte yarışma
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinden tüm liseli öğrencilerin katılabileceği “5 Dakikada Bilim” ve “Sosyal Bilimler Makale Yarışması” ile genç beyinler ödüllendirilecek

Konya Bilim Merkezi iki ayrı yarışma ile gençleri bilime ve bilimsel çalışmalara teşvik ediyor. Bilim Merkezi’nin düzenlediği ödüllü yarışmalardan ilki “5 Dakikada Bilim” Yarışması. “Dahi olduğunu tüm dünyaya gösterme zamanı!” sloganıyla hayata geçirilen yarışma kapsamında bilim meraklıları kamera ile en fazla 5 dakika sürede projesini anlatacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “5 Dakikada Bilim” yarışmasına Türkiye’nin her yerinden lise öğrencileri başvurabilecek. Konu kısıtlamasının olmadığı ve tamamen katılımcının hayal gücüne endeksli yarışma, “Fen ve Mühendislik Bilimleri”, “Sağlık ve Yaşam Bilimleri”, “Sosyal ve Beşeri Bilimler” başlıklarında gerçekleşecek.

Öğrenciler videosunu sokakta, evde, laboratuvarda, okulda veya güzel manzaralı bir yerde çekebilecek. Deney, fikir, icat veya projeden birisin anlaşılır ve açık bir şekilde ifade edilmesi yeterli olacak. “5 Dakikada Bilim” Yarışmasının birincisi 3 bin 500 TL, ikinci 2 bin 500 ve üçüncü bin 500 TL para ödülü alacak. Yarışmaya 30 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek.

SOSYAL BİLİMLER MAKALE YARIŞMASI (KBM-SOBİY)

Konya Bilim Merkezi’nin düzenlediği yarışmalardan birisi de Sosyal Bilimler Makale Yarışması… Türkiye genelindeki tüm liseliler arasında düzenlenecek olan Sosyal Bilimler Makale Yarışması ile özellikle sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma ve onları ülke geleceğinde etkin ve verimli olarak yönlendirme amacı güdülüyor. Konuya ilişkin açıklamada, “Ülkemiz kadim köklü geçmişi ve potansiyel geleceği ile gerek coğrafyasında gerekse tüm dünyada hem izlenen ve rol model alınan aynı zamanda hedefe konulan ve durdurulmaya çalışılan ülkelerin başında gelmektedir. Ekonomik olarak geliştikçe halkına daha özgür ve müreffeh bir yaşam sundukça kendi teknolojisini üretme hedefine yaklaştıkça kişilikli ve onurlu duruşunu korudukça bu hedef alınmalar nitelik değiştirerek de olsa devam edecek ve ülkemiz istikrarsızlaştırılmaya ve hep gelişmekte olan ülkeler sınıfında bırakılmaya çalışılacaktır. Bu yüzden ülke olarak sahip olduğumuz en önemli ve sürekli kaynak olan nitelikli beşeri sermayeyi en iyi şekilde yetiştirmek planlamak ve koordine etmek zorunluluğumuz vardır. ‘Hedef Olan Ülkenin Hedefi Olan Çocukları ve Gençleri Olmalıdır’ prensibine bağlı kalarak bilimde, sanatta, sporda, siyasette, edebiyatta, müzikte, güzel sanatların değişik dallarında hâsılı her alanda tarihiyle ve değerleriyle barışık, gelecek vizyonuna sahip hedefi olan gençleri bulma onları yetiştirme yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Bu minvalde liseler arasında düzenlenecek olan sosyal bilimler yarışması ile özellikle sosyal bilimler alanında yeni beyinleri bulma ve onları ülke geleceğinde etkin ve verimli olarak yönlendirme amacıyla bu yarışma düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.

KONYA GEZİSİ VE ÖDÜL PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi tarafından desteklenen yarışma 6 ana alanda düzenlenecek. “Din ve Ahlak”, “Siyaset Bilimi-Uluslararası İlişkiler”, “Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe”, “Dil ve Edebiyat”, “Coğrafya-Tarih” ve “Medya-İletişim” başlıklarında hazırlanmış soru cümlelerinden bir tanesini seçerek belirtilen kurallara uygun makale yazılacak. Makale gönderim tarihi sonra erdikten sonra alanında uzman akademisyenler ön elemeyi geçen makaleleri ilan edecekler. Her alanda ön elemeyi geçen ve ilk 10’a giren makale sahipleri danışman öğretmenleri ve aile fertlerinden biri ile Konya’da ağırlanacak. Öğrenciler Konya Bilim Merkezinde mülakata girdikten sonra aynı gün düzenlenecek ödül törenine katılacaklar. Ödül töreni sonrasında Konya şehir gezisi düzenlenecek ve program sona erecek. Değerlendirmeler yüzde 60 makale ve yüzde 40 sunum/mülakat dağılımına göre yapılacak. Birinciye 2 bin 500 TL, ikinciyle bin 500 TL ve üçüncüye bin TL ödül verilecek. Mansiyon ödülü ise 750 TL olacak. İlk üç dereceye giren danışman öğretmenlere ise biner TL ödül verilecek. Makalelerin son teslim tarihi ise 30 Haziran olarak belirlendi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum