Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü: Türkiye Yatırımcılar İçin Cennet Olacak

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü: Türkiye Yatırımcılar İçin Cennet Olacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclisten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar için bir cennet olacak" dedi

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge ve Üretim Reform Paketlerinin yatırımcıya getirdiği avantajları değerlendirdi.

Ekonomide inovasyon ve Ar-Ge'ye dayalı büyüme modelinin gerçekleştirilebilmesi için büyük önem taşıyan Ar-Ge Reform Paketi Yasası'nın, Meclisten geçtiğini anımsatan Özlü, söz konusu yasayla araştırma, geliştirme merkezlerine ve araştırma, geliştirme yapmak isteyenlere önemli destek ve teşvikler sunduklarını söyledi.

Özlü, Ar-Ge merkezi kurmak için çalışması gereken personel sayısını 15'e düşürdüklerine dikkati çekerek, bu kararın KOBİ ölçeğindeki şirketlerin de Ar-Ge faaliyetleri yapabilmesinin önünü açacağını vurguladı.

"Asgari ücretin 2 katına yakın ücret desteği"
Yasalaşan paketin, Türkiye'de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesinde yeni bir dönemi başlatacağına işaret eden Özlü, "Asgari ücretin iki katına yakın bir ücret desteği veriyoruz. Ar-Ge merkezinde çalışanlara, doktora yapma imkanı getirdik. Teknopark ve Ar-Ge merkezlerinde kullanılacak teçhizatın yurt dışından getirilmesi halinde, bunların gümrük ve ithalat vergilerini biz ödüyoruz." diye konuştu.

"Yatırımcıya hazır sanayi parseli üreteceğiz"
Halihazırda yatırım yapmak isteyen sanayicilerin, Çevresel Etki̇ Değerlendi̇rme (ÇED) Raporu, teşvik araştırması gibi birçok prosedürle karşı karşıya kalacağını belirten Bakan Özlü, "Bütün bunları bizim bakanlığımız yerine getirecek. Yurt içi ve yurt dışından gelecek yatırımcılar sanayi parseli bulmakta zorlanmayacaklar, onlara hazır sanayi parseli üreteceğiz. Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclisten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar ve yüksek teknolojili ürün geliştirmek isteyenler için bir cennet olacak." değerlendirmesini yaptı.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.