BİM'de raf-kasa fiyat farkına dikkat: Rafta 138 kasada 169 TL

BİM'de raf-kasa fiyat farkına dikkat: Rafta 138 kasada 169 TL
BİM'de raftaki etiket ile kasadaki fiyat farkı tepki çekti. Samsun'daki bir mağazada raftaki etikette kestane fiyatı, 138 TL yazmasına rağmen kasada 169 TL çıktı.

BİM'de raftaki etiket ile kasadaki fiyat farkı tepki topladı. Samsun'daki bir mağazada raftaki etikette kestane fiyatı, 138 TL yazmasına rağmen kasada 169 TL olduğu ortaya çıktı.

Samsun'da Kavak ilçesine bağlı Çakallı mevkiinde olan Mahmutlu Sapağı'ndaki BİM'de ise yılın ilk raf-kasa fiyat farkı vakası meydana geldi. Kestaneyi 138 TL'den adlığını düşünen müşteriler, kasadan aldıkları fişte kestaneyi 169 TL'ye aldıklarını anladı. 31 TL'lik raf-kasa farkına itiraz eden müşteriler, durumun nedenini mağaza çalışanlarına sordular.

Mağaza çalışanları, kestanenin tutar farkını etiketi değiştirmeyi unuttukları için meydana geldiğini söylediler. Halkın etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın aynı olması nedenini hatırlatması üzerine ise çalışanlar, zammın yılbaşı ile birlikte faaliyete başlayacağını ve etiketleri yeni tutarlara göre değiştireceklerini söylediler.

ÜRÜN BAŞINA 2 BİN 172 TL CEZA

Yetkililer, Ticaret Bakanlığı'nın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77'nci Maddesi uyarınca raf-kasa fiyat farklarında satıcıya ürün başına 2 bin 172 TL ceza uygulandığı belirttiler.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.