Binali Yıldırım: Terör bizi korkutamaz

Binali Yıldırım: Terör bizi korkutamaz
Başbakan Yıldırım, İstanbul'daki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, "Terör, bizi yıldıramaz, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz" ded

Başbakan Yıldırım, terörün insanlığın ortak derdi olduğunu söyledi.

Yıldırım şunları söyledi:

"Dün 2016'yı 2017'ye bağlayan ilk saatlerde bir eğlence merkezinde, savunmasız, sivil insanlara karşı alçakla bir silahlı eylem gerçekleştirildi. Maalesef bu olayda Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 39 masum, savunmasız insan hayatını kaybetti. 60'ın üzerinde yaralı vardı. Yaralılar tedavileri görüldükçe taburcu oluyor. Yaralılardan durumu kritik olanlar var ama fazla değil, 3-4 yaralımız var bu şekilde.

Türkiye teröre karşı amansız mücadele veriyor. Terörün kutsalı, dini olmaz. Terör heryerde terördür. 

Türkiye'nin Rusya'ya birlikte Suriye'de önemli bir insiyatif alması, uzun süren savaşı sona erdirme adımları bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor. Bundan sonra bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir.

Terör, bizi yıldıramaz, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz, biz terörü korkuturuz.

En büyük güvencemiz, milletimizin dayanışma ruhudur.

2017'de inşallah bölgemiz için ülkemiz için var gücümüzle çalışacağız.

Terörist noel baba kılığına girmiş diye kulağıma geliyor... Bunların astı astarı yok. Bildiğiniz terörist. Silahla rastgele ateş açıyor. Bunan dışındaki değerlendirmeler asılsız. 

Emniyet teşkilatımız olayın üzerinde"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.