Binbaşı Esra Özatay, ilk gösterisini Türk Yıldızları’yla 19 Mayıs’ta Samsun’da yapacak

Binbaşı Esra Özatay, ilk gösterisini Türk Yıldızları’yla 19 Mayıs’ta Samsun’da yapacak
Türk Yıldızları’nın 'Dişi Kartal’ı uçuş için hazır olduğunu söyledi! 38 yaşında olan eski savaş pilotu olan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, ilk gösterisini 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gösterisinde Samsun’da gerçekleştirecek.

Türk Yıldızları ekibi Samsun Çarşamba Havaliman'ında tüm pilotların katılımıyla özel bir söyleşi yaptı. Tertip edilen söyleşi kapsamında 2 bin saat uçuş deneyimi olan daha eski  savaş pilotu olan Hava Pilot Binbaşı 38 yaşında olan Esra Özatay’ın Türk Yıldızları’nda vazife yapacak ilk bayan akrobasi pilotu olacağı ifade edildi.

Türk Yıldızları'nda vazife yapan ilk bayan pilot olmanın oldukça büyük bir onur olduğunu belirten Gökyüzü Pilot Binbaşı Esra Özatay, ”9 ay evvel filoya tayinim çıktı. 19 Mayıs'ta ilk gösteri uçuşuma çıkacağım. Bu ekibe katılıp beraber uçacağım için çok heyecanlı ve gururluyum. Çok heyecanlıyım. Bunun verdiği gurur gerçekten çok değişik. Aynı zamanda üzerimde oldukça büyük bir sorumlulukta mevcut. Bu bir ilk olacak ve bunu en iyi biçimde yapmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu timin içinde olmak demek bir savaş pilotunun aldığı eğitimini her dakika her saniye sergileyebilmesi demektir. Yaptığımız her uçuş, her deneme uçuşu dikkat seviyesini üst düzeyde tutmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızla beraber bunu hep üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Mükemmel bir gösteri sunmak için bütün kusurlarımızı geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu benim için bir hayaldi. Bu gösteriyi hazırlanmak için yoğun bir çalışma sürecinden geçtik. Gençlere insanların inandığı her şeyi yapabileceğini söylemek istiyorum. Bundan sonraki tüm uçuşlarda Türk Yıldızları'nda 4 numaralı pozisyonda olacağım. Şu 10 kişilik uçuş ekibimiz mevcut. gösterilerimizi 7 uçakla yapıyoruz. Bundan sonra ki amacımız 8 uçaklı gösteriler yapmak. 19 Mayıs 2015'te milli mücadelemizin başladığı tarihte Samsun semalarında ilk gösteri uçuşumu gerçekleştireceğim. Çok heyecanlıyım” diye konuştu.

Türk Hava Kuvvetleri'nin en anlamlı uçuşunu Samsun'da gerçekleştireceklerini belirten Türk Yıldızları Filo Komutanı Gökyüzü Pilot Yüzbaşı Zeki Koltukoğlu,” Samsun'da bulunmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Kurtuluş Savaşı'mızın başladığı topraklar. Milyonlarca şehit verip bu toprakları elde ettik. 19 Mayıs 1919'un önemini hepimiz içimizde hissediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarının ruhlarını yanımızda hissederek Samsun semalarında Samsunlular ile beraber 19 Mayıs'ta saat 16.15'te Doğupark'ta bir gösterimiz olacak. Bu manevi duyguları çok yüksek bir gösteri. Bu gösterinin en mühim olaylarında biri de Türk Kuvvetleri'nde, Türk Yıldızları'nda bayan bir kadın savaş pilotu bizimle ilk kez gösteriye katılımda bulunacak. Esra Binbaşı 9 ay evvel timimize katılımda bulundu.. Antrenmanlarını bitirdi ve bizimle beraber gösteri uçuşunda uçacak” şeklinde diye konuştu.

Türk Yıldızları'na hayran olduğunu belirten ve birlikte anı fotoğrafı çektiren bedensel engelli Fezanur Çeşit ise resim çekinmek için ve kahraman pilotları görmek için Tokat'tan Samsun'a geldiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.