Bir depo yakıtla 1270 kilometre

Bir depo yakıtla 1270 kilometre
Ford’un yeni hafif ticari aracı Courier, pazara hızlı bir giriş yaptı.

Zengin donanımı ve binek modelleri aratmayan sürüş özellikleriyle öne çıkan araç, düşük tüketim değeriyle de mutlu ediyor.

Av­ru­pa­’nın en bü­yük ti­ca­ri araç pa­zar­la­rın­dan Tür­ki­ye, For­d’­un ye­ni ya­tı­rı­mıy­la ‘Ma­de in Tur­ke­y’ im­za­lı bir mo­de­le da­ha ka­vuş­tu.Mar­ka­nın Göl­cü­k’­te üre­ti­mi­ne baş­la­dı­ğı ve yol­lar­da boy gös­ter­me­ye baş­la­yan ye­ni ti­ca­ri­si Co­uri­er, mev­cut yer­li ra­kip­le­ri­nin tam or­ta­sı­na ko­num­la­na­rak fark­lı ol­ma­yı he­def­li­yor. Oto­mo­bil­va­ri kul­la­nım özel­lik­le­ri ve kon­fo­ruy­la dik­kat çe­ken araç, Jo­ur­ney isim­li oto­mo­bil ruh­sat­lı ver­si­yon­la­ra da sa­hip.

DAHA ÇOK OTOMOBİL

Bu haf­ta ko­nu­ğu­muz olan araç, bi­ze en zen­gin do­na­nım se­çe­ne­ği ve di­zel mo­to­ruy­la eş­lik et­ti. Spar­tif çiz­gi­ler­le ta­sar­la­nan araç, ‘Ma­x’ ai­le­sin­den gi­bi gö­rü­nü­yor. Ge­niş ha­va gi­ri­şiy­le dik­kat çe­ken ön bö­lüm oto­mo­bil­le­ri an­dı­ran çiz­gi­le­riy­le öne çı­kı­yor. Ara­cın mi­ni­van­la­rı an­dı­ran ta­sa­rı­mı pro­fil ve ar­ka bö­lüm­de de ken­di­ni bel­li edi­yor.

İÇ MEKANDA KALİTE

Can­lı renk se­çe­nek­le­riy­le de bu ka­nı­yı des­tek­le­yen mar­ka, ara­cın iç ta­sa­rı­mı bi­nek mo­del­le­rin­den al­mış. Özel­lik­le Fi­es­ta ve B-Max mo­del­le­rin­den iz­le­rin gö­rül­dü­ğü iç me­kan ka­li­te­li his­set­ti­ri­yor. Bol­ca sert plas­ti­ğin kul­la­nıl­dı­ğı kok­pi­tin bir ha­fif ti­ca­ri­ye gö­re mal­ze­me ka­li­te­si yük­sek. Er­go­no­mi ve iş­çi­lik­te de oto­mo­bil­le­ri arat­ma­yan ara­cın sü­rü­cü kol­tu­ğu­na otur­du­ğu­nuz­da bu his iyi­ce ar­tı­yor.

Ara­cın ikin­ci sı­ra kol­tuk­la­rı da ön­de­ki­ler gi­bi bol­ca baş ve diz me­sa­fe­si­ne sa­hip. İç me­kan­da­ki fe­rah­lık yük­sek ta­van sa­ye­sin­de oto­mo­bil­ler­le kı­yas­la­na­ma­ya­cak ka­dar ba­şa­rı­lı. Çift ka­yar ka­pı da kul­la­nış­lı­lı­ğı ar­tı­ran bir di­ğer un­sur.

708 LİTRELİK BAGAJ

Ba­gaj ise 4.1 met­re­lik bir araç için ol­duk­ça ge­niş. 708 lit­re­lik ha­cim, ar­ka kol­tuk­lar kat­lan­dı­ğın­da 1656 lit­re­ye ka­dar ula­şı­yor. Ara­cın is­ti­ap had­diy­se 566 ki­log­ram.

BİR DEPO YAKITLA 1270 KİLOMETRE

Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 3.7 lit­re olan Co­uri­er, 47 lit­re­lik de­po­suy­la 1270 ki­lo­met­re­nin üze­rin­de men­zil va­de­di­yor. Bi­zim de­ne­me­le­ri­miz­de ulaş­tı­ğı­mız 4.9 lit­re­lik de­ğer, çok da dik­kat et­me­den ger­çek­leş­tir­di­ği­miz kul­la­nım­da or­ta­ya çık­tı. Sa­kin sü­rüş­ler­de, start/stop sis­te­mi­nin de des­te­ğiy­le tü­ke­ti­mi azalt­mak müm­kün.

FİYATI 42 BİN 315 LİRADAN BAŞLIYOR

Bu mo­del için be­lir­le­di­ği baş­lan­gıç fi­ya­tı 42 bin 315 li­ra. 1.6 lit­re­lik üst do­na­nım­lı (Ti­ta­ni­um Plus) ver­si­yon için­se 50 bin 135 li­ra­yı göz­den
çı­kar­mak ge­re­ki­yor.

Bu do­na­nım se­vi­ye­sin­de, ESP, ABS, ön ve yan ha­va yas­tık­la­rı, yo­kuş kal­kış des­te­ği, park sen­sö­rü, las­tik ba­sınç iz­le­me sis­te­mi, 3.5 inç­lik ek­ran gi­bi uzun bir lis­te stan­dart ola­rak su­nu­lu­yor.

Bu ara­da ara­cın oto­mo­bil ruh­sat­lı (Jo­ur­ney) ay­nı ver­si­yo­nu için yak­la­şık 13 bin li­ra da­ha öde­mek ge­re­ki­yor. Jo­ur­ne­y’­de faz­la­dan sa­de­ce ısıt­ma­lı ön kol­tuk­lar su­nu­lu­yor.

95 BEYGİRLİK DİZEL

Tür­ki­ye­’de iki fark­lı di­zel mo­tor­la sa­tı­şa su­nu­lan araç, bi­ze 1.6 lit­re­lik ver­si­yo­nuy­la ko­nuk ol­du. 95 bey­gir güç ve 215 nm tork üre­ten mo­tor, 5 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edil­miş. Alt de­vir­ler­de bi­raz can­sız olan mo­tor, 2 bin de­vir se­vi­ye­sin­de ger­çek gü­cü­nü his­set­ti­ri­yor.

Yi­ne de 1280 ki­log­ram­lık araç­tan yük­sek per­for­mans bek­le­mek an­lam­sız. Vi­tes ge­çiş­le­ri ha­fif ke­mik­li ol­sa da net olan araç, ses­siz­li­ğiy­le dik­ka­ti­mi­zi çek­ti. Üst de­vir­ler dı­şın­da iç me­ka­na sı­za­ma­yan mo­tor se­si, sa­kin kul­la­nı­ma da teş­vik edi­yor. Bu sa­ye­de ara­cın asıl hü­ne­ri­nin ya­kıt tü­ke­ti­mi ol­du­ğu or­ta­ya çı­kı­yor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.