Bir dönemin efsanesi olan Hacı Murat, lakabını bu arabadan aldı
Yılmaz ailesinde dededen toruna kadar gelen 1975 model Murat 124, her yönüyle orijinal olmasının yanı sıra 1988 yılında hacca gidip gelmesi ile de ailenin gözdesi.

'DEDEM, MURAT’I ALIR ALMAZ BİNİP HACCA GİTMİŞ'
1971 yılında ilk üretimi başlayan Murat 124’lerin hikâyeleri de kendileri kadar ilginç ve güzel. Günümüze kadar orijinalliğini kaybetmeden ulaşan bu araçlardan birisi de Muhammed Yılmaz’da bulunuyor. Yılmaz, “Bu aracı 1988 yılında dedem İbrahim Yıldız satın almış. Dedemin ilk işi aracın tüm bakımlarını yaptırdıktan sonra hacca gidip gelmek olmuş. Yaklaşık 3 bin kilometre olan yolculuğuna Çarşamba günü Konya’dan başlamış Cuma günü Mekke’de tamamlamış. Bu yolculuğu ile de ‘Hacı Murat’ lakabının hakkını vermiş oldu” dedi.

DEDESİNDEN EMANET OLAN HACI MURAT’A GÖZÜ GİBİ BAKIYOR
1975 model olan Hacı Murat’ın dedesinden babasına, babasından da kendisine emanet edildiğin ifade eden Muhammed Yılmaz, “Aracımızın kullanım süresi özel günlerde sadece 8 saat. Bunun haricinde sürekli olarak garajda durur. Günlük çalıştırılır, tüm bakımları yapılır. Bu şekilde yapıldığı için de günümüze kadar orijinalliği bozulmadan geldi. Dededen bizlere emanet olarak gelen bu aracı bende elimden geldiği kadar korumaya devam edeceğim” diye konuştu.

HACI MURAT LAKABININ HAKKINI VEREN ARABA
1970'li yıllarda kişisel araçlarla hacca gitmenin yaygın bir dönem olduğunu dedesinden dinlediğini de dile getiren Torun Muhammed Yılmaz, “Murat 124’ler dayanıklı, ekonomik ve kolay tamir edilebilir bir araç olduğu için o dönem hacıların gözdesi haline gelmiş. Hac yolculuğunu başarı tamamlaması ile bu araçlara büyük güven duyuluyormuş. 124’ler bu nedenle, ‘Hacı Murat’ olarak anılmaya başlanmış. Hatta o dönemde ikinci el satışlarda, ‘Bir kere hacca gitmiş Murat 124’ gibi ifadelerin kullanıldığı ve lakabın bu şekilde yaygınlaştığı da dedemin bizlere anlattığı hatıralarda yer alır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.