Bir günde koronavirüsten bin 179 kayıp

Bir günde koronavirüsten bin 179 kayıp
Dünyadaki en fazla vaka sayısına sahip ülke olan Brezilya’da en yüksek koronavirüs ölümü ve vakası tespit edildi.

Brezilya’da Sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Latin Amerika ülkesi Salı günü bin 179 ölüm ve 17 bin 408 yeni enfeksiyon rekorunu doğruladı ve salgının başlamasından bu yana toplam ölümü 17 bin 971 ve 271 bin 628 vakaya çıkardı.Sadece Sao Paulo eyaleti Salı günü son 24 saat içinde 324 ölümle rekor sayıda ölüm gerçekleştiğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump Brezilya'nın hızla yükselen sayıları sorulduğunda Salı günü yaptığı açıklamada, Brezilya'ya seyahat yasağı konusunda diriliş yaptığını söyledi.

YOĞUN BAKIM YATAKLARI DOLDU

Brezilya'nın endişe verici sayıları, Sao Paulo belediye başkanının, sakinleri sosyal uzaklaşma kurallarına uymazsa sağlık sisteminin çok yakında boğulmuş olabileceği konusunda uyardığı günler sonra geliyor. 12 milyon büyük şehirdeki yetkililer, sakinlerin evde kalmasını sağlamak için beş günlük bir tatil ilan etti. Pazar günü yapılan açıklamada "Şehir seçenekler sınırına geliyor, 10 yoğun bakım yatağından dokuzu dolu. Sınırları test etmek isteyip istemediğimize karar vermeli miyiz, yoksa sağlık sisteminin çökmemesi için gereken süre boyunca ihtiyatlı ve sıkı bir şekilde sosyal tecrit edip edemeyeceğimize karar vermeliyiz. İstediğimizden daha yakınız” dedi.

İKİ KAYIP

Ülke, geçen hafta bir ay içinde ikinci sağlık bakanını kaybetti. Nelson Teich, ülkenin koronavirüs stratejisi üzerinde Bolsonaro ile çatıştıktan sonra istifa etti. Nisan ayında Bolsonaro, selefi Luiz Henrique Mandetta'yı uzun süre devam eden bir saldırının ardından ateşledi. Trump'ın Pazartesi günü yaptığı açıklamada, tıp uzmanları, ABD Gıda ve İlaç İdaresi ve günlük en az bir doz hidroksiklorokin aldığını iddia ediyor ve en az bir çalışma, etkinliğini sorguladı ve potansiyel olarak zararlı yan etkiler konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.