Bir ileri iki geri! Motorine zam şoku yeniden geliyor

Bir ileri iki geri! Motorine zam şoku yeniden geliyor
 Editör
Orta Doğu’daki gerilim ve petrol piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını yeniden yukarı çekerken, motorinde gün içindeki indirimin ardından gece yarısı yeni zam beklentisi oluştu.

Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Orta Doğu’da artan gerilim ve Hürmüz Boğazı çevresinde yaşanan kriz, petrol fiyatlarını yukarı çekerken bu durum Türkiye’de pompa fiyatlarına da yansıyor.

za.jpg

MOTORİNDE İNDİRİM KISA SÜRDÜ

Motorinde bugün yapılan indirimin etkisi kısa sürdü. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, gece yarısından itibaren motorin grubuna yeniden zam yapılması bekleniyor. Yaklaşık 3 lira 32 kuruş seviyesinde zam gelmesi bekleniyor. Oysa motorin fiyatlarına gün içinde 4 lira 35 kuruşluk indirim uygulanmıştı.

SERT FİYAT HAREKETLERİ DEVAM EDİYOR

Son dönemde küresel gelişmelerin etkisiyle akaryakıt fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşanıyor. Özellikle motorin fiyatları, son bir ayı aşkın süredir sık sık değişirken, geçtiğimiz günlerde toplamda yaklaşık 13 liralık artış dikkat çekmişti.

ABD ile İran arasında tırmanan gerilim de piyasalardaki belirsizliği artırıyor. İran’dan gelen “Mevcut fiyatları arayabilirsiniz” şeklindeki sert açıklamalar, petrol fiyatlarının daha da yükselebileceği endişesini güçlendirdi. Bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında yeni artışların yaşanabileceğine işaret ediyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.