Bir Konya İdman Yurdu sevdalısı: Amigo Kemal

Bir Konya İdman Yurdu sevdalısı: Amigo Kemal
Bir Konya İdman Yurdu sevdalısı: Amigo Kemal

11324144_10204787482143199_238990640_n.jpg

Kürşat Petekci’nin Röportajı

Konya İdman Yurdu dendiğinde akla ilk gelen ilk isimlerden biri olan Kemal Özçöyden, nam-ı diğer Amigo Kemal. Kardeşin kardeşe rakip olduğu yıllarda Konya İdman Yurdu coşkusu içinde yaşayan bu yüzden sevdiği renklerin amigoluğunu uzun süre yapan bir spor gönüllüsü. Kimileri tarafından Amigo Kemal kimileri tarafından ise Çaycı Kemal olarak bilinen Kemal Özçöyden gazetemize konuştu.

1934 senesinde Ahırlı’da doğan Amigo Kemal’in Konya İdman Yurdu aşkı 10 yaşında başladı ve Konyaspor ile İdman Yurdu takımları birleşene dek devam etti. Uzun yıllar Konya İdman Yurdu’nun en büyük taraftarlarından biri olan Amigo Kemal birçok başkan ve futbolcu gördü ve günün zor şartlarına rağmen deplasmanlarda takımı yalnız bırakmadı.

bir-konya-idman-yurdu-sevdalisi-amigo-kemal-(4).jpg

Uzun yıllar amigoluk yapan Kemal Özçöyden acı tatlı birçok hatıraya sahip. Amigo Kemal en kötü anısını şu şekilde anlattı; “İdman Yurdu 3.Lig’de mücadele ederken iddialı bir İdman Yurdu-Adana Demirspor maçında amigo olarak sahanın ortasına çıktım. Tüm stadı coşturdum derken maç başladı. Şans bu ya Konya’ya gelene kadar 7 mağlubiyeti olan konuk takım, İdman Yurdu’nu yenerek 2.Lig’e çıktı. Bu maçı hiç unutmam. Bir diğer kötü anım ise, Hacı Bici isimli futbolcunun hocasına verdiği cevap. Hoca, Hacı Bici’ye ‘maçlarda niye kafa topuna çıkmıyorsun?’ diye sorduğunda Hacı Bici’nin cevabı hala hafızamdadır. Hacı Bici, “Hocam niye kafa topuna çıkayım? Saçım bozuluyor cevabını verdi. Bu cevap beni çok şaşırtmıştı.”

bir-konya-idman-yurdu-sevdalisi-amigo-kemal-(2).jpg

“GERÇEK ŞAMPİYON TARAFTARDIR”

Günümüzde Amigo Kemal olarak değil Çaycı Kemal olarak bilinen ancak yeşil-beyaz tutkusu halen devam eden Kemal Özçöyden, Konyaspor’un şu anda iyi durumda olduğunu ve Aykut Kocaman’ın takımı daha da üstlere çıkaracağını düşünüyor. “Yönetimin hocaya karışmaması gerekir. Oyuncularında hem hocalarına, hem yönetime saygılı olmaları gerekir. Futbol saygı ile güzel” diyen Amigo Kemal söyleşimizin sonunda, “Yemedik, içmedik İdman Yurdu aşkıyla İdman Yurdu’nu ayakta tutmaya çalıştık. Herkes gider taraftarlar baki kalır. Gerçek şampiyon taraftardır” dedi.

bir-konya-idman-yurdu-sevdalisi-amigo-kemal-(3).jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.